点解有D女仔可以甘绝情......  可能长左D D 希望大家可以睇晒距..全部都系

克加仑子 发表于 2007-8-16 15:39:34 | 显示全部楼层
[s:126]
帮就唔敢当咯
只系希望可以令到LZ睇左之后会安慰一DD甘罗

克加仑子 发表于 2007-8-16 15:56:36 | 显示全部楼层
引用第37楼雷々の魔于2007-08-16 15:44发表的 :
[s:69] [s:69] [s:69] [s:69]
//
刚刚.说完/就那么嚣
[s:109][s:109][s:109]

second 发表于 2007-8-16 16:12:31 | 显示全部楼层
学生囝一个……吾识比意见

克加仑子 发表于 2007-8-16 16:14:42 | 显示全部楼层
引用第39楼雷々の魔于2007-08-16 15:57发表的 :
[s:109] [s:109] [s:109] [s:109]
唉呀,我晕啦

starchan 发表于 2007-8-16 16:25:11 | 显示全部楼层
这件事,我读左真D有感触,唔系我经历过,系呢个社会本身就系甘,都系身份和钱噶作怪,讲真果句,保安俾人地睇起身真系有D低下,虽然保安同清洁工人都系一份神圣噶职业(书本系甘讲),无拒地噶维持正常噶秩序,生活一定好乱,系事实,但系但系事实唔同现实,现实还现实,现实保安俾人噶感觉都系.....唉....好无耐,老兄,所以都系劝你找过一份其实噶工作,工资可能无甘好,但你可以慢慢来嘛,年青人怎么可以屈就系一个小小噶保安圈里呢,咩都学吓嘛,我谂你想沟女,转职业系首要条件,唔理你其它工作工资多低,都好过留返呢度做保安,依家D女仔就好现实,无钱无得倾,真正系“no money no talk~”沟过其它女仔啦~这个女仔唔值得去爱~~听到这个职业连朋友都无得做,太绝情啦~所以这个女仔系果种无钱我唔要噶人,就算无钱,你唔一定要嫁给他,最少你可以在非工作时间里跟他着紧平常噶服装,做普通噶朋友,就是一个普通朋友,不一定要做情侣的嘛,如果这个女仔有甘噶心去对待,或者这个男仔就无甘伤心了,...所以有时男女做朋友不一定要以做情侣为目的,否则好容易连朋友都无得做~为做朋友而做朋友,唔好以自己可以得到咩好处做目的,唔好以拒好唔好钱为目的,当然呢个世界好多时候就系你利用我,我利用你噶世界,但有时,唔一定系要有钱噶朋友先可以"利用",无钱噶人同样可以"利用",我呢度用双引号,唔系贬义勾心斗角,互相欺骗噶意思,而系利用自己可以帮得到朋友噶能力去帮人地,正所谓在家靠父母,出外靠朋友!或许有一日,你就需要一个保安噶朋友帮助~唔理需要帮噶事大小,但系需要拒地帮助一D都唔出奇!所以呢个世界边个都可以有"利用价值",总之,朋友多,点都唔会吃亏~最后再劝呢位老兄,转业,另寻出路,沟到女,娶到老婆先算啦,年青人,唔好怕辛苦~从零做起都未迟,唔通你成世都做保安咩~~~学一门手艺,就要唔怕苦,做学徒,学到野自己就靠呢门手艺稳食啦,祝你好运,早日沟到女~稳到老婆,成家立室~~~~~声明我都系增城人,一名将近毕业噶学生,年纪应该到你差唔多吧,不过唔好谂住沟我咯,哈.....因为我系男生~~~而且唔搞同性恋,不过我同样可以同你做个朋友~唔理你做咩职业(反正唔系作奸犯科噶职业就得咯),得闲吹吓水啦,我的QQ系:105872094~~~增城噶朋友努力吧~~~~

克加仑子 发表于 2007-8-16 16:26:43 | 显示全部楼层
[s:69] 甘长架

茶余饭后 发表于 2007-8-17 04:12:03 | 显示全部楼层
嗯...放了吧,解释来都晒气

克加仑子 发表于 2007-8-17 16:08:27 | 显示全部楼层
引用第46楼茶余饭后于2007-08-17 04:12发表的 :
嗯...放了吧,解释来都晒气
......................

evian-chan 发表于 2007-8-18 21:20:52 | 显示全部楼层
..好多谢大家。。原来系增城仲有甘多甘有人情味既朋友。。。真系唔知点多谢你地好!!!!

哒咫橥\m囡 发表于 2007-8-18 21:22:36 | 显示全部楼层
仲有成个森林等住你呢

发表回复