点解有D女仔可以甘绝情......  可能长左D D 希望大家可以睇晒距..全部都系

evian-chan 发表于 2007-7-22 21:28:57 | 显示全部楼层 |阅读模式
11月10号.我第一次从广州黎到增城做野..虽然我份工个名唔系甘好听.. 只不过系一个(保安)

唔知大家对伊个职业既人系咪有歧视...因为工作关系我着住件死保安服去到D专买店系没人招呼..去到

边D人都好事似想赶你走甘  .而且我知有D人肯定对伊个职业系有歧视..  记得我实习果阵系去荔城XX

银行.系我实习既时候 我发现入面有个女仔 我唔知点解望住距果阵好有FEEL 好想识距..跟住我打听

过听讲距对我地公司既印象系好差..我听讲距对住我个同事讲: (伊...么你地XX D人甘噶..唔想同你

地讲野啊..唔想再见到你地D人啊...) 我地公司D人又系正趴街黎..见到女仔就大叫..见到女仔就问拿电话

听讲之前有个同事 见到距就话 靓女你好靓啊 比你电话我啊...跟住有个见到距就话。.靓女..你好白

啊 比你电话我啊...一粒老鼠屎搞坏窝粥!!!  我心捻..好似距地甘..想识都难啦..因为当时我仲系读紧

电大既..我问人拿左距电话..我扮打错电话比距..稳一个同距同性既人.. 果阵我好紧张 电话接通左:

你好啊..唔该稳江XX啊...  距没正面答复我距唔系我稳果个人...跟住我就系甘按照住我捻左好耐既方法

系甘吹..而距又肯听我系度吹水...仲比我凼得好开心甘.... 接住落黎果几日 我都有发短信比距同埋同距

讲电话...距有唔开心会稳我...我唔开心会稳距...我地既关系一直都好好..注明!!我一直都没扼过距..

距问我系度做么 ..我玩紧PSP就直接同距讲...距问我系边 ..我话系宿舍...因为我系公司个宿舍...

我可以发誓我识距甘耐..对住距一句大话都没讲过..只不过系有D 野 我系未同距讲..因为我知..我同距讲

左我系果间公司到做...距肯定唔会再理我.....我地伊种关系保持左接近半年....伊半年我都系默默甘系距

身边望住距..面对面一句话都没同距讲过...过左没几耐 我调左去挂绿果面..每日出车..同埋收车果阵

系 系距个银行到经过..每日只可以望到距两眼...我已经觉得好幸福....有一日距问我

话距中意左个男仔

问我点同距表白好  我当时真系好心疼...我完全唔知点答距好....距话距有条女..但系距地一齐出黎果

个男同距茨得好埋...果阵我真系好想抓个男出黎打距...但系我知我唔可以甘做....最后 我将我对距既

方法教左距 我同距讲..其实 爱 一个人 唔一定纲要得到距..只要距可以每日过得好开心..另到距幸福

甘就已经足够...其实伊句话应该系我同距讲.......

伊半年我一直学紧唱侧田 既 美丽之最 ...我好希望可以亲口唱比距听..本来捻住系果度做完一年唔再

做..跟住就当么事都没发生过....系JUSITN既 美丽之最 如面有伊句歌词 < 说过爱你要接受意外.总要

挑战障碍比赛..!!!最怕看见你抱决心离开!!!> 好景不长..2007年5月30日 9点37分 我永远都会记住伊

一刻..距发短过黎问我{其实我想问你.你有一次点解我问我最憎么噶..系咪你有野满住我..

果阵我个脑么都捻唔到..我好想话比距知..但系我惊一讲左出黎连朋友都做唔到.....但系果阵距同我讲.

你话比我知啊 其实我知道D架啦.. 我答距.... 我话左比你知..你会以后都唔理我...你唔会再同我讲野.

过左阵...距话....你信我啦...我地系好朋友...我唔会唔理你架...唔通你唔信我?

我捻左阵...我当时唔知点解我好信任距..我觉得距会体谅我....  我鼓起勇气..将我个工作证SMS左比距

距复我第一句:点解你要扼我...   我答距: 我没扼你啊 我只不过系有D野未同你讲..我真系没扼过你

过左距距复我话..边个比我电话你??.   系我问人拿既  跟住距话:比D时间我啊...我一时间接受唔到.
跟住我好想同距解析...我点同距讲都唔复我 比电话距唔接..

5分钟后...我收到距最后发比我既短信:{我以后都唔想再收到你既信息同电话...}  果阵我藕晒...成个人没

晒方向感...个脑么都捻唔到....成个人好无助  我只可以一个人系张被到..连续几星期唔出声...晚晚训
唔着......

点解你地D女仔可以甘绝情....连比个机会我解析都没....虽然我承认我没捻过你既感受...但系你又有没捻

过我感受呢???我好想可以再同你做返朋友....好想可以好似以前甘....  写到伊度....我两只眼已经红晒

你地信唔信都好....睇到伊度既朋友 我EVIAN-CHAN 好感激你地........ THANKS 同埋我好希望..
果个女仔都可以睇到.....希望你知道...我如果唔系甘做..我根本没办法识到你...你仲记唔记得我地开心既日子 好希望可以变翻以前甘......

BY  EVIAN-CHAN

全部回复167 显示全部楼层
wen 发表于 2007-7-22 21:44:49 | 显示全部楼层
怎么样说呢?可能系家庭环境。生活环境。教育环境跟广州人不一样。你可以接受的东西。我们不一定可以接受。我也希望那位女孩子可以看到你的贴子。希望你们和好如初。。。。 [s:125]

evian-chan 发表于 2007-7-22 21:47:20 | 显示全部楼层
如果个个人都好可以好似你甘明事理就好啦。。。 [s:109]

尕篙 发表于 2007-7-22 21:50:57 | 显示全部楼层
虽然我5识得E个保安仔~又5知拒系做乜工 但对于距既感受 我睇完之后好有感触

月儿 发表于 2007-7-22 21:53:52 | 显示全部楼层
吾知从几时开始保安就同外地人(大家叫捞头)D人挂钩,加上电视新闻城日播保安乱打人等等。所以好多人都歧视保安甚至对其反感。楼主的心情我能理解。但系个个女仔其实当你系一个普通朋友,吾开心或者烦个阵稳你解下闷。所以一直以来距同你既感情都系好表面。我系甘理解既。

evian-chan 发表于 2007-7-22 21:58:02 | 显示全部楼层
可能系我自作多情。。。。。但系。。。点解连个解析既机会都唔肯比。。。你地D女仔点捻架?? 我真系好想知。。

月儿 发表于 2007-7-22 22:00:46 | 显示全部楼层
引用第5楼evian-chan于2007-07-22 21:58发表的 :
可能系我自作多情。。。。。但系。。。点解连个解析既机会都唔肯比。。。你地D女仔点捻架?? 我真系好想知。。

如果个个女仔心入面真系有哪怕一点在乎你既话都会俾机会葛,你明吾明?但系个个女仔一D都吾在乎个个男仔做出甘既举动好正常。

肥兴1987 发表于 2007-7-22 22:04:49 | 显示全部楼层
涛哥。你屋企又唔系没钱。你又唔系样衰,使么去做穗保啊!快D合同到其返黎一齐去捞世界啦,你估有几多个BA好似你甘啊,有带只1900几蚊既黑钢G-SHOCK 着条成千蚊既LEVIS 着对成5旧水既CONS仲要系JACK 件APE又成5旧水 翻工都的带住你部PINK 色既PSP 做保安做到你甘 仲想点啊大佬!! [s:78] [s:78]

evian-chan 发表于 2007-7-22 22:09:55 | 显示全部楼层
唔同我系距心入面。。一D地位都没??

月儿 发表于 2007-7-22 22:15:15 | 显示全部楼层
引用第8楼evian-chan于2007-07-22 22:09发表的 :
唔同我系距心入面。。一D地位都没??

如果系照你甘讲,你系距心目中系一个普通到可有可无既朋友。

发表回复