增城既朋友你地既工资系几钱一个月?

关闭 [复制链接]
啵板糖 发表于 2007-8-11 04:42:14 | 显示全部楼层
引用第42楼雷々の魔于2007-07-24 01:57发表的 :
冇工做.一个月100蚊.
你先100蚊一嗰月....[s:69].你又吹啊``[s:109]

dison05 发表于 2007-8-13 01:54:39 | 显示全部楼层
我毕业出黎第一份工3000,然后嫌无聊,辞职,谂住返乡下(呢度)发展,因为老豆(已经退左休)都话想系度养老。
重点系,我返黎到依家,三个月喇,仲未有工开。
朋友们,按你地拱讲我咪好憨居?

绝不后悔 发表于 2007-8-13 02:48:19 | 显示全部楼层
引用第54楼dison05于2007-08-13 01:54发表的 :
我毕业出黎第一份工3000,然后嫌无聊,辞职,谂住返乡下(呢度)发展,因为老豆(已经退左休)都话想系度养老。
重点系,我返黎到依家,三个月喇,仲未有工开。
朋友们,按你地拱讲我咪好憨居?

讲真过距...你辞职阵时有无霖清楚噶先???

dison05 发表于 2007-8-13 20:37:30 | 显示全部楼层
引用第55楼绝不后悔于2007-08-13 02:48发表的 :

讲真过距...你辞职阵时有无霖清楚噶先???
半清半楚拱罗~老豆噶说话对于我黎讲好有压力噶。用你个ID表达我心情就系:“绝不后悔”罗!

duck1010 发表于 2007-8-18 11:34:20 | 显示全部楼层
我大专家下刚毕业,1500,唔多唔少啦

巴基烂坦 发表于 2007-8-19 00:56:52 | 显示全部楼层
[s:65] 无技术系无一千蚊以上嘅工打噶``

yy173 发表于 2007-8-19 01:49:40 | 显示全部楼层
引用第25楼文东丝语发艺于2007-07-17 01:56发表的 :
你读大学..人读大学......你500..点解有人5000/有人10000.人地名排呀吗.....我地做发型师都一样地..入过国际发型机构培训同没培训过地点会一样........
你系渡陴示锇滴大学生 就凭你讲架哩滴野 锇滴大学生就壹定吾会帮趁你 末野国际机构 壹睇你就系芜修养架野 你1万哈麻 俾你计个人所得税税务票锇滴睇哈 芜就系偷税 你哩个帖锇可以转俾税务局

zczqubo 发表于 2007-8-19 18:29:32 | 显示全部楼层
工资要结合当地的消费水平来衡量咖,三千文一个月系我依里都是社会底层!

наìɑ.海 发表于 2007-8-20 13:20:40 | 显示全部楼层
我都未高中毕业,

翻咗一年就出咗来打工,,而家做紧呢份,,1000底,都悟知几时先有2000,到3000,

烦

★神★ 发表于 2007-8-21 02:09:18 | 显示全部楼层
引用第5楼泽尻绘里香于2007-07-05 20:35发表的 :
我高中都未毕业.第一份工400蚊一个月.做左几年野,而家呢份工2400一个月.
努力啊!!!已经好吾错啦~~

发表回复