增城既朋友你地既工资系几钱一个月?

关闭 [复制链接]
泽尻绘里香 发表于 2007-7-6 12:46:32 | 显示全部楼层
回6,7楼既同志.我系写字楼度做噶.只要肯学肯挨,唔惊稳唔到野做.

vincent 发表于 2007-7-6 14:24:47 | 显示全部楼层
系罗!讲得好Q岩!我假假地都系大学毕业,我大学毕业之后第一份工都系500蚊嗟,做佐3个月就1000蚊,7个月后就系1500蚊咯!岩岩毕业出来哽系要学多D野先咖啦!不论工资几多,只要系有发展空间既工都可以去做咖,到时等到老板知道你有能力既话就自然会加你工资咖啦!就好似你去见一份工甘样,你同老板讲话你哩样又识个样又识,人地都唔会相信你咖啦!最起码请佐你,用你,了解佐你先知道你有无料啦!就好似成龙拍果个霸王洗头水广告甘罗!要自己用过,出来既效果唔要再加特技效果去加到好似无甘样,鬼都唔信啦!系咪!!! [s:57]

toto 发表于 2007-7-6 22:58:28 | 显示全部楼层
而家大专毕业出来600/月都要做

泽尻绘里香 发表于 2007-7-7 17:15:33 | 显示全部楼层
学历系基础.经验技术先系最主要.

夏日 发表于 2007-7-8 22:27:09 | 显示全部楼层
如果有得做,自己觉得中意做既,吾好介意工资少,做紧来先!

向钱一标 发表于 2007-7-10 22:50:42 | 显示全部楼层
岩岩毕业出黎想稳2000蚊一个月既工??除非俾人包啦..家阵大学生多的是,大学生唔咪甘吃香噶咋..最紧要系工作经验,有文凭就最好,我都系中专毕业咋,不过一边做野一边进修,家阵系本科生咯..工资有3000蚊以上咯..嘿嘿..

吻儿你 发表于 2007-7-10 23:12:03 | 显示全部楼层
哗,4楼朋友好厉害呀!

hugo 发表于 2007-7-11 02:05:14 | 显示全部楼层
人工多少看你读什么专业咯..取决供求关系..如果是冷门或超饱和的专业..即使是硕士生也难找工作啊...现在最吃香还是高技生...技能生..动手能力强的那种~!!

renault.wen 发表于 2007-7-11 11:14:21 | 显示全部楼层
仲讀緊書,都唸過出來做乜!

屋企人希望我去考公務員,但係,甘難!

文东丝语发艺 发表于 2007-7-15 12:58:36 | 显示全部楼层
我....8000...最多15000....你想吾想呀........依家请人.....文东发艺.......新店....文东丝语发艺...

发表回复