增城既朋友你地既工资系几钱一个月?

关闭 [复制链接]
糖果 发表于 2007-7-5 16:01:13 | 显示全部楼层 |阅读模式
大学刚刚毕业出来社会稳也做,未毕业个阵我地宿舍几个女仔平时倾计讲到毕业后做也,最低几钱一个月先至做。大家都不约而同甘认为一般都要2000左右啦。但系毕业后出来稳左个几月工先知道情况并吾系我地想甘样,真系觉得好失望同无奈。唉~~[s:109]
单选投票, 共有 592 人参与投票
您所在的用户组没有投票权限

全部回复270 显示全部楼层
糖果 发表于 2007-7-5 16:56:19 | 显示全部楼层
无人理~~

好吃 发表于 2007-7-5 17:00:34 | 显示全部楼层
大学岩岩毕业出来做野,无工作经验就吾好要求甘高啦。依家一般D大学毕业出来做既,1000蚊左右就OK做紧先嘎啦。好似我地中专毕业700蚊都系甘做啦。

win 发表于 2007-7-5 19:33:11 | 显示全部楼层
刚刚毕业出来系要挨下葛

明年今日 发表于 2007-7-5 20:27:52 | 显示全部楼层
有1千米OK罗要求甘高,睇下自己有无甘既能力先?

泽尻绘里香 发表于 2007-7-5 20:35:00 | 显示全部楼层
我高中都未毕业.第一份工400蚊一个月.做左几年野,而家呢份工2400一个月.

没爱的感觉 发表于 2007-7-5 21:20:53 | 显示全部楼层
引用第5楼泽尻绘里香于2007-07-05 20:35发表的 :
我高中都未毕业.第一份工400蚊一个月.做左几年野,而家呢份工2400一个月.

你系做咩工葛?[s:111]

啵板糖 发表于 2007-7-5 21:30:42 | 显示全部楼层
引用第5楼泽尻绘里香于2007-07-05 20:35发表的 :
...我頂..高中未畢業做佐幾年就2400一個月..咁犀利..[s:69]

飞翰 发表于 2007-7-5 21:42:09 | 显示全部楼层
系增城打工既一般都是一个月800-1000左右

e圣 发表于 2007-7-5 23:14:18 | 显示全部楼层
我刚刚大学毕业个阵,出来做第一份工系800。楼主要用骑牛稳马既心态新得啊。一毕业出来要求甘高吃亏既系自己啊。

发表回复