增城既朋友你地既工资系几钱一个月?

关闭 [复制链接]
-Nēw_\潘 发表于 2007-10-3 01:06:59 | 显示全部楼层
想稳份超过800都难.....不过D做保安D噶工资就几高....有成千蚊

``君君`` 发表于 2007-10-4 14:42:12 | 显示全部楼层
3000一个月``做得好辛苦```你体我好``我体你好`

克加仑子 发表于 2007-10-5 11:10:32 | 显示全部楼层
引用第121楼飘雪zwz于2007-09-29 10:57发表的 :
    第一份工或现工作的工资有多少不重要,重要的是现在的工作能为下份工作或下一个职位升值多少,那才是重要的!我一直从事人事工作,见找工作的人员特别是增城人的心度,公司不是不能给高薪,而是这些高薪职位就是找不着相应的人才,那怪谁不能给你们高薪呢!高菥拿不到那就只有低酬罗!亲爱的朋友们,我的第一份工作是280元/月:(,可现在呢?是10倍之多的翻!我用的是知识来改变我的人生的![s:126]

西利呀

ヾ櫫汓βαǒ 发表于 2007-10-14 12:25:40 | 显示全部楼层
引用第37楼哥哥仔于2007-07-22 13:05发表的 :
[s:69] 除非你打政府工....悟系既话好难有两千文个月,.,,,
好聽就系政府工~唔好聽就連一個“阿四”都比唔上`我有朋友都系政府做`~一個月得果五六百蚊~~重要做埋阿姨噶工作~`你話好咩~?系考佐公務員做佐職工就唔同``
不過公務員好難考呀~
~~~我都系岩岩畢業咖`~以前返學就做個好多兼職~
初出道唔應該在乎工資高低``重要系工作同社會經驗~
我哋仲細`~前途無限喲`~~甘快就睇死自己呀`~
~~做人要有信心先得咖嘛`~

``君君`` 发表于 2007-10-14 17:26:21 | 显示全部楼层
我中专未毕业就做一份3000蚊家工,都系好采即,压力非常大```
我一个女仔3000一个月都五够用 ````

倩倩 发表于 2007-10-14 22:29:52 | 显示全部楼层
[s:109] 我第一份系九百个大洋吖,都几轻松,日日睇报纸,听电话又一日,咖下,都一样无走度,毕业两年啦……系沙埔z……

doctor 发表于 2007-10-18 11:09:09 | 显示全部楼层
好以起增城呢D感嘎地方有咩好工好做哦````大专出来想稳份野做都难啊~~~ [s:78]

不朽传说 发表于 2007-10-23 00:37:29 | 显示全部楼层
哈哈...来M记做啊!!!!!1200左右

小蜗牛 发表于 2007-10-25 19:21:23 | 显示全部楼层
稳份一千以上架工有甘难咩?我初中未毕业,第一次罗工资都千六.

jxfforever 发表于 2007-10-26 15:50:59 | 显示全部楼层
我现在广州三千,,实际上就等于增城千三...睇开d啦

发表回复