今晚系增城广场发生一起不知是真是假的事.大家入来讨论下!

smile'· 发表于 2008-10-4 09:34:12 | 显示全部楼层
話唔冒充警察去拉人窩.

而家社會咪人都有噶拉. [s:69]

增城乐手 发表于 2008-10-4 09:37:04 | 显示全部楼层
引用第26楼★-小R于2008-09-28 23:17发表的 :
楼主妳的想法太极端了...
公安局爲甚麽沒便衣啊?多的是呢..
我都係做呢行,因爲而家好多搭客佬車牌假牌,衫又假嘎.到处去抢劫..

這些
內行人才知道
市民多數只看外表
但有無想想政府、公安已經行動了呢
都係一句
內部事情
內部知道

增城乐手 发表于 2008-10-4 09:41:23 | 显示全部楼层
引用第28楼li仔于2008-09-29 01:40发表的 :
唉。。。。。。。。。有时觉得D摩托佬都几凄凉噶,都是稳两餐饭吃,日晒雨淋,真是一俾捉开,就惨咯,一扣就几百蚊,既是乜都无。。。。。。。鄙视呢D假差人!!!!!
   不过,听讲都有便衣夜晚捉车咖喔,我F讲过,是真是捉噶,后来要自己去边度边度甘拿翻噶~~~~~~~~~~~~~~
     所以,有时都真是几难辨认。。。。。

若果有D存心搶奪僞裝成摩托佬
穿著報廢衫或假牌旳
後果會怎樣?

增城乐手 发表于 2008-10-4 09:45:28 | 显示全部楼层
引用第34楼rubygg于2008-09-30 06:26发表的 :
其实我觉得...身边D人又怕惹屎上身...就近D群众都五会上前帮忙....如果果个摩托佬反抗系五比距...我怀疑果四个扑街一样会硬住抢...再五系就一刀桶过去....E家D警察每日早上就系识得去查D路人嘎车...点接就五夜晚做卧底...扮下D无牌摩托佬去反抓D不法份子呢.... [s:85] [s:85]

RUBYGG
你真係頑固
我無言了

增城乐手 发表于 2008-10-4 09:48:00 | 显示全部楼层
引用第35楼天蝎座男孩于2008-09-30 18:07发表的 :
条摩托佬傻噶。吾识CALL埋D行家过来咩。群欧个班契弟啦

我感覺現在旳市民
對公安警察偏激好大
係唔係距地得罪你乜野
還是存心向公安挑戰呢

增城乐手 发表于 2008-10-4 09:51:35 | 显示全部楼层
引用第42楼mafanpk于2008-10-01 04:01发表的 :
[s:69] 便衣好得闲 抢埋交警个野来做 分明强抢啦 个摩托佬都知 但系学你话斋 四对一 敢出声磨

交警部門向市公安局申請要求派出所支緩扣車行動

增城乐手 发表于 2008-10-4 09:54:59 | 显示全部楼层
引用第46楼魔教教主于2008-10-03 00:39发表的 :
j楼主个D系警察来的,共产党的警察同土匪是无咪分别的,一样只系晓抢车。所为的便衣咪就是有法不依,无法无天,做那些不见得人的事。交警就更不用说了。共产党系土匪起家,狗改不了食屎,交警咪又操共党老本行,着制服出来打劫普通市民。

共产党係咁咖拉
以任我魚肉為宗旨

增城乐手 发表于 2008-10-4 09:55:46 | 显示全部楼层
引用第48楼你情我愿于2008-10-03 08:29发表的 :
正常情况下便衣无权缴扣车的!必须通知执勤警员到现场处理!否则属违法执法行为!!!

無知之徒

增城尹 发表于 2008-10-4 22:09:29 | 显示全部楼层
[s:66] [s:66] [s:66] [s:66] 睇来呢度来佐个 [s:80] [s:80] 差人

rubygg 发表于 2008-10-5 18:08:38 | 显示全部楼层
增城歌手...你系敢讲...啧...你可以睇下D群众系点嘎反应你就知道啦...好多人都不知道或者不理解...公安D内部问题...市民都好应该知道..同埋关注....

发表回复