今晚系增城广场发生一起不知是真是假的事.大家入来讨论下!

rubygg 发表于 2008-9-29 02:12:38 | 显示全部楼层 |阅读模式
   事情发生系2008年9月28日晚..9点多吧..我和朋友开摩托刚刚去到增城广场嘎停车位置..刚好隔离有个开摩托车嘎搭客佬正被4个自称是公安局的人(但是他们全是着便衣的)...[以下将4人称呼为ABCD]..他们一开始就有一个A拿出个牌来对住个搭客佬样佐一样..话自己系边边度嘎..其他就无拿...第二个B就系甘问人有无证件..无证件就拖车走...企图想拿人搭客佬条车匙...(开始个搭客佬有少少反抗的)...接住个C那住一部相机故意向搭客佬影佐一张有闪光灯的照片...然后个搭客佬好似有点怕了...接住个B就拿佐人地条车匙...仲叫个摩托佬脱埋个件摩托佬着果件衫比距...接住个D就连衫带车就一个人飞驰走了...(老实讲...四个对住一个...鬼都惊啦...)

我就系看到呢度....就走入佐广场无看个摩托佬最后系点...!!
我觉得就系个摩托老好无辜咯...应该系抢劫来嘎...因为E家铺好D路..D红绿灯整靓佐....呢排早上上落班都好多警察系D十字路口度查车..如果有违规..就要写发单...有D仲要拉埋部车走....不过呢D警察都系着警察装...被拉时都心服口服啦...

按照上述呢件事来讲...你话果D人系真警察定系假警察呢...如果呢度有朋友系交警或中队做嘎...可五可以解答一下夜晚你地会五会做D甘嘎事情呢...如果D市民再次遇到D甘嘎情况...我地应该可以点做呢....大家有无系身边发身过呢D事呢...?如果发生系你地身上.....你地会点样做.....可以答我点样做磨....[s:109]..其实我睇见呢件事..我好气愤....[s:78]

本人亲眼目睹....决无半点虚假....!!!请大家以后夜晚出街要小心点.....

全部回复83 显示全部楼层
发烂咋 发表于 2008-9-29 02:18:38 | 显示全部楼层
个摩托佬系米傻嘎,个几个系乜人都唔知俾部摩托距,加上点会甘奇怪穿便衣甘随便去查人扣车???查呢D扣车系交警既职责,公安应该无权吧?扣车应该有正规的单据。

cheng1986 发表于 2008-9-29 02:20:29 | 显示全部楼层
甘夜都出来搞事?有无甘积极啊?

rubygg 发表于 2008-9-29 02:24:47 | 显示全部楼层
我亲眼睇住个"D"...开住部摩托车飞驰咖...
我记得差佬D人就算扣人车..最起码都两个人坐走咖...
4个对住你一个..又无人帮口..你话点咯...

cheng1986 发表于 2008-9-29 02:32:28 | 显示全部楼层
LZ有无睇摩托佬咖号码?

鳗鱼手卷 发表于 2008-9-29 02:43:25 | 显示全部楼层
楼主,我可以准确话你知,无错,个D的确吾是警察 [s:91]

rubygg 发表于 2008-9-29 02:46:54 | 显示全部楼层
当时情况甘特殊..边度记得甘多野啊....!!我都怕距走过来我朋友度.... [s:109]

cheng1986 发表于 2008-9-29 03:21:53 | 显示全部楼层
真假?当今讨论真假没意义
强盗就是强盗,只有有牌和冇牌之分,没有真假之别
东印度公司和加勒比海盗谁是正义的?

laoma 发表于 2008-9-29 05:12:03 | 显示全部楼层
[s:78]新骗局

laoma 发表于 2008-9-29 05:13:19 | 显示全部楼层
[s:85] [s:85] [s:85] [s:85] 摸托佬苯

发表回复