今晚系增城广场发生一起不知是真是假的事.大家入来讨论下!

rubygg 发表于 2008-9-29 13:25:11 | 显示全部楼层
我想知。。如果系发生你地身上。。你地会第一时间点样做。。点样讲。。。??

cheng1986 发表于 2008-9-29 13:27:45 | 显示全部楼层
最好手机拍低,还有记住摩托佬牌号。
估计报警都5无乜时间咯,甘近距离...

增城尹 发表于 2008-9-29 14:39:26 | 显示全部楼层
最吾好就系D所谓噶差人,如果距地平时吾系甘来对我地.点解D小偷会甘学,其实都有好多人吾钟意D差佬我就系其中一个
[s:78] [s:78] [s:78] [s:78]

小雪 发表于 2008-9-29 15:33:40 | 显示全部楼层
肯定系假架啦。。。要查车扣车一定会穿制服兼且开罚单。。

而且仲成班啊SIR系度左右两边守住,有埋警车。。

个摩托佬都几无奈咯。。

呢D强盗摆明向公安挑战,假扮公安到处生事。。。

啊SIR系米要做翻D行动呢。

ak-47 发表于 2008-9-29 15:39:16 | 显示全部楼层
政府部門要做也噶時候囖..
覺得政府部門都要睇下依個網站啊..
了解,融入市民生活 [s:126]

文西 发表于 2008-9-29 16:15:24 | 显示全部楼层
實喺D冇牌冇證噶摩托佬夜晚出來搵食啦...
交警部門冇錯噶..一定要嚴打哩D不法之徒..
簡直喺影響市容

★-小R 发表于 2008-9-29 17:17:19 | 显示全部楼层
楼主妳的想法太极端了...
公安局爲甚麽沒便衣啊?多的是呢..
我都係做呢行,因爲而家好多搭客佬車牌假牌,衫又假嘎.到处去抢劫..

rubygg 发表于 2008-9-29 19:22:31 | 显示全部楼层
引用第26楼★-小R于2008-09-29 17:17发表的 :
楼主妳的想法太极端了...
公安局爲甚麽沒便衣啊?多的是呢..
我都係做呢行,因爲而家好多搭客佬車牌假牌,衫又假嘎.到处去抢劫..
甘就太好咯...你系做呢行..甘你有无好似我讲果D人甘样做啊..你会五会好似距地D人做D甘一举一动啊....?
假牌摩托佬系有...假差佬都系有....真系好难分辨......

li仔 发表于 2008-9-29 19:40:13 | 显示全部楼层
唉。。。。。。。。。有时觉得D摩托佬都几凄凉噶,都是稳两餐饭吃,日晒雨淋,真是一俾捉开,就惨咯,一扣就几百蚊,既是乜都无。。。。。。。鄙视呢D假差人!!!!!
   不过,听讲都有便衣夜晚捉车咖喔,我F讲过,是真是捉噶,后来要自己去边度边度甘拿翻噶~~~~~~~~~~~~~~
     所以,有时都真是几难辨认。。。。。

rubygg 发表于 2008-9-29 20:38:19 | 显示全部楼层
有无人来主持公道!!!!!!!!!!!!!!!!!

发表回复