所谓既SUNNY....SUNNY....SUNNY...你们懂的!

why378 发表于 2011-10-7 21:56:06 | 显示全部楼层 |阅读模式
      [s:78] 奉劝各位想买车的朋友,千其不要选择它,激气激气激气激气...真激气!
                  本人一个月前,开开心心买左部新车给妈妈开,点知距一个月内屡次出现了多次新车故障!
                  新车落地两三日,就出现左行驶过程中供油不上,触下触下,甘既情况,4S店既所谓专业技术师傅开左一开,卑我既答复系新车难免出现呢D现象噶,开一段时间会顺畅噶,你开下先咯!好!我惟有选择相信你!(结果时至今日问题再次出现)
                  8月15果晚,(当时开左一个星期唔够)系荔城大道开开下,前右轮突然爆胎,我CALL救援,等左成大半个钟唔止,蚊都训,仲未有人过来!后来去稳外面的修车档,自己搞掂左!第日开翻4S店检查下轮胎乜问题,D师傅话导致爆胎好多人为因素的,与质量无关,好,我亦惟有选择相信你!
                  但今次,又来野拉,实在忍无可忍,停车熄火后,再次启动就发现启动唔到了,4S店D救援人员来到检查唔出乜问题就将台车拖左翻去。第日去到我问乜原因乜回事,答案系油泵生锈腐烂导致着唔到车,我去睇左睇,新车买翻唔够一个月竟然会生锈腐烂成甘,我问距点解会甘,咯哩罗嗦甘解释一大轮都讲唔出重点,明摆着系产品质量不过关。协商唔成,讲唔掂数,我捻住基于当时已经中午差不多两点了,考虑到我朋友肚饿饭都未食,捻住同距出去吃餐饭翻来先睇下点解决咯!哈..点知就系呢个过程行开左一阵,吃个饭翻到来,一口咬定话系汽油中有水分导致油泵出现生锈腐烂的问题,将责任推在我身上了。仲话系不符合保修范围。难怪个个变晒面孔了,好似胸有成竹甘,原来系将个矛头指向了我,听到佛都有火,逼我发烂渣,距NND的啊,,真系再好脾气既人容忍都有个限度,原来距既解决方案系推卸责任,遇到问题晤系解决而系推卸?上午讲野一套,下午讲野又另外一套,呵...奸诈成甘,系知甘矛既,饿死我都唔会离开现场,我点知系果过程中你做过D乜来哇。系度同我咯哩罗嗦,走人,唔想听距讲果套,点讲都有距道理的。
           至今仍然没有任何答复卑我,车仲系4S店!
                越捻越火。。。下回分解下回分解...
补充句,好采每次遇到事情,刚好都系我开,如果系我妈妈开,发生状况,一个妇道人家,点样应对?处理???激气激气真激气!!~~~~~~~~服务态度十分之超级有问题

全部回复133 显示全部楼层
和和 发表于 2011-10-7 22:01:51 | 显示全部楼层
楼主买的系日产新阳光??
在哪家店买的?可能这车天生就有问题。

zzhong2001 发表于 2011-10-7 22:02:05 | 显示全部楼层
建议你去拆左距间4S店

why378 发表于 2011-10-7 22:10:27 | 显示全部楼层
唔知点解我回复唔到!无错,就系距!增城打住“你的非常满意是我们永恒的目标”果间,仲有边间啊![s:85]”天生就有问题?”你系米都有呢D情况发生?

秋风起 发表于 2011-10-7 22:10:46 | 显示全部楼层
日产新阳光甘差嘎??!仲考虑买添

why378 发表于 2011-10-7 22:14:23 | 显示全部楼层
依家我就系睇距点表态!用乜态度,用乜方式![s:78]我放低我手头上所有野,我乜都唔做,就同距耗落去!激气。。

why378 发表于 2011-10-7 22:17:57 | 显示全部楼层
“秋风起”:
千其无买,无买,你会后悔!我就系活生生的例子!

cheng1986 发表于 2011-10-7 22:18:04 | 显示全部楼层
lz应该知我系边个

why378 发表于 2011-10-7 22:21:40 | 显示全部楼层
“Cheng1986”:
甘唔使讲你应该系4S店的人!

why378 发表于 2011-10-7 22:25:13 | 显示全部楼层
[s:78]起又此距啊,难道11万既车唔系车?11万晤系钱哇?我要花钱买气受?D服务态度甘大区别,同人其他差甘远!未试过甘怒火的!

发表回复