理性分析一下增城楼价

jz900401 发表于 2009-9-22 10:35:10 | 显示全部楼层
无人话自己系咩高手,有本事既赚到钱米得咯,只不过以事论事!论坛发出唔同既声音好正常,甘样先系论坛!
睇来你未明白我意思,我系更正距所讲理性既观点.全民理性的话房价会回到2千年个样.
距果句话意思好明显 ...
增城土著 发表于 2009-9-22 01:19

楼主文化好高甘喔,我此次见你发言都系好深奥。[s:122]

酱爆 发表于 2009-9-22 10:36:49 | 显示全部楼层
7# 酱爆

题目无错, 错既系你好似一部分人甘样一相情愿甘认为房价就应该系2000年既水平.
完全忽视经济同市场因数, 政府调控. 咩叫理性, 你搞清楚之后先来发表高论!
你翻话就好比要依个社会去适应你, 而唔系 ...
增城土著 发表于 2009-9-21 18:20

虽然 论坛是可以发表不同意见
但是 土著兄 自己看看 你的言语有点过了

增城土著 发表于 2009-9-22 12:04:46 | 显示全部楼层
11# jz900401

JZ你唔好笑我啦,我粗人一个.咩深唔深奥,只不过年长你几岁姐
倒是我几佩服你,几乎每一个帖你都会回复,对于发帖者来讲你俾左最好既支持

增城土著 发表于 2009-9-22 12:11:38 | 显示全部楼层
12# 酱爆

依位兄台,我并唔系针对你,讨论果阵难免会激动左少少,我系其他论坛都会甘.
不过真系以事论事!冒犯之处,还请依位兄台见谅!

领域 发表于 2009-9-22 13:15:07 | 显示全部楼层
增城楼价水分系有少少。不过睇睇周边的楼价,人人都话增城楼价便宜。从实际睇增城现在的楼盘成交量几乎都成为大广州既火车头了。升价系必然的。

QQ超人 发表于 2009-9-22 17:03:09 | 显示全部楼层
如果按理性来话···我同意酱爆的观点··

QQ超人 发表于 2009-9-22 17:05:48 | 显示全部楼层
{:57_123:}大学生嘛

xiehuihua 发表于 2009-9-22 22:31:01 | 显示全部楼层
增城咖楼市本来就处于一种好矛盾既状态——供远大于求,但系价格仍在上升。市民盲目跟风,中介就从中抬价,搞到D人个个心欲欲,都想食左人个俥,就好似前个排睇到个,一间旧楼居然开价23W,人地小区新盘都先系呢个价喳,性价比超低!空既楼盘一大扎,无钱买楼咖人亦一大扎。增城毕竟是增城,吾系广州……

zzx985000 发表于 2009-9-23 08:08:28 | 显示全部楼层
HA HA 炒楼的风来了点.
但是我自己觉得增城的人是比较有钱个种.
在高价的位置总是有人来接手.厉害

QQ超人 发表于 2009-9-23 10:34:20 | 显示全部楼层
xiehuihua
顶个{:57_137:}

发表回复