反对禁麽

lrf007 发表于 2011-4-21 19:49:30 | 显示全部楼层
禁摩托车  放屁吧 很简单的问题  
增城 的交通设备跟上了吗 增城有多少以摩托车稳食的老百姓  
说真的  其实增城开摩托车的朋友已经比前几年好很多了  最起码我发觉摩托车有等红绿灯的有带头盔的  比前几年多了很多了  

wskpdq 发表于 2011-4-21 19:56:36 | 显示全部楼层
zcggf 发表于 2011-4-21 16:12
赞成禁摩,总之见到D人开摩托又唔戴头盔,又超载,又逆向行驶,又冲红灯,见到都眼冤~~~

你媽閪,小車都禁埋睇你點出行。她媽的!“唔戴头盔,又超载,又逆向行驶,又冲红灯”呢啲只能說明交管不力!

睇到啲小車大車撞車仲眼冤 。一死一車人。
摩托車最多死兩個!
你有小車就係度呀文呀武!
你咁有本事可以住出廣州市區呀笨。
貞觀咁多車禍來講。死亡率高的都係小車。。。。點解唔禁小車?
小車一坐人少。二晒地方。交通阻塞都係因小車多。又無地方停!
小車禁!禁!禁!禁!禁!禁!禁!禁!禁!禁!禁!禁!

jiangshj 发表于 2011-4-21 19:58:01 | 显示全部楼层
回复 zcggf 的帖子

“水能载舟,亦能覆舟 “,那不是不是你就不要喝水了呢?任何事都有2面性的。不能一概否决。

jiangshj 发表于 2011-4-21 20:02:34 | 显示全部楼层
回复 watanabe 的帖子

有些东西不是能够全盘学习的,每个地方有每个地方的实际情况。

rabbit.. 发表于 2011-4-21 20:12:42 | 显示全部楼层
真神自由讲 发表于 2011-4-21 19:12
不会差到20分之一甘大的??无甘夸张吧,现在一般的摩托都要2毛以上一公里,最大吃的可以上到四五毛,
一般 ...

我讲排量 你同我讲油耗?你系咪傻噶~
摩托车125CC  最高噶小车4000CC~你话几分几啦?

rabbit.. 发表于 2011-4-21 20:21:49 | 显示全部楼层
wry7612 发表于 2011-4-21 18:33
你们这些P民在吵什么,人家领导说禁就禁!没听说过官字两个口吗!

你都ON 9噶..
难道你唔系平民?难道领导叫你去死你就去死?甘仲叫法治社会?
领导话禁就禁 你真系搞笑!
领导叫你去死你去唔去死先?
我听过官字两个口啊..但系平民走埋一起几多把口啊?

q10086 发表于 2011-4-21 20:23:04 | 显示全部楼层
那个废柴说的
他吗的禁单车还好了

abc0378 发表于 2011-4-21 20:23:14 | 显示全部楼层
对于摩的又爱又恨··

rabbit.. 发表于 2011-4-21 20:28:24 | 显示全部楼层
zcggf 发表于 2011-4-21 16:12
赞成禁摩,总之见到D人开摩托又唔戴头盔,又超载,又逆向行驶,又冲红灯,见到都眼冤~~~

呢D只系一部分人而已~你洗唔洗一棍打死成村人啊?
如果当时你老豆开住架摩托车又唔戴头盔又冲红灯又逆向行驶
你会唔会走过去讲:叼 你 老 味 吖..点做老豆噶!甘噶事你都做得出?
你屋企大把钱又点姐?开小车又点姐?就可以吾理我地呢D摩托佬噶心情咩?

rabbit.. 发表于 2011-4-21 20:29:11 | 显示全部楼层
wskpdq 发表于 2011-4-21 19:56
你媽閪,小車都禁埋睇你點出行。她媽的!“唔戴头盔,又超载,又逆向行驶,又冲红灯”呢啲只能說明交 ...

[s:91]支持啊..不过偏激了点

发表回复