[美食分享] 收集!增城 小吃 早餐 中晚饭 宵夜 稳吃大全 欢迎大家踊跃发表

习惯 发表于 2007-8-2 22:50:38 | 显示全部楼层
香宾鸡饭 [s:126]

second 发表于 2007-8-18 15:05:32 | 显示全部楼层
腊布个D叫虾堆,吾系煎堆!

``君君`` 发表于 2007-8-18 16:43:02 | 显示全部楼层
3、吃酸辣粉和特色薯仔,到中国人民银行那条卖生果的那条路。(不是执笠了吗?)

你甘都五知```而家系连花市场(大快活后面)啊`````

``君君`` 发表于 2007-8-18 16:49:34 | 显示全部楼层
西城路果间凉拌都几好食家````好多人都知`````不过应该几邋遢下`````

蜡笔小新 发表于 2007-8-18 18:53:39 | 显示全部楼层
好贴顶啊

我的娇傲 发表于 2007-8-19 17:01:35 | 显示全部楼层
新塘宏达市场有间叫"旺角糖水店"里面D糖水真材实料(好过增城惠芳多多声),
仲有果度D绿豆饼超好吃,去买D人排晒长龙,小食:炸鸡比,鸡翼等都非常美味!
讲到我好肚饿啊!来新塘一定要试下! [s:126] [s:126] [s:91]

我的娇傲 发表于 2007-8-19 17:03:11 | 显示全部楼层
3、吃酸辣粉和特色薯仔,到中国人民银行那条卖生果的那条路。(不是执笠了吗?)
依家搬左去大快活后面,店名叫"又一间"

壮男 发表于 2007-8-20 14:35:42 | 显示全部楼层
呵呵个个都系吃家

ぎ嚡^籽の氣 发表于 2007-8-20 15:26:24 | 显示全部楼层
"3、吃酸辣粉和特色薯仔的话,就到中国人民银行那条卖生果的那条路。"
呢间店搬咗去莲花个度吖系大快活附近...
又一间叫做"聚百川"嘅店,好多人去个度食嘢噶,有士油皇鸡脚.(好似系叫做--)血燕.糖不甩.仲有糖水.........

壮男 发表于 2007-8-20 15:42:20 | 显示全部楼层
引用第28楼ぎ嚡^籽の氣于2007-08-20 15:26发表的 :
"3、吃酸辣粉和特色薯仔的话,就到中国人民银行那条卖生果的那条路。"
呢间店搬咗去莲花个度吖系大快活附近...
又一间叫做"聚百川"嘅店,好多人去个度食嘢噶,有士油皇鸡脚.(好似系叫做--)血燕.糖不甩.仲有糖水.........

糖不甩系点样嘎?好似糯米磁甘?

发表回复