[征婚] 真心稳丈夫~

╃冰 发表于 2010-11-15 20:12:04 | 显示全部楼层
也不要求你骑白马向我奔来。。。只希望你真心对待、、、、

那骑只猪向你奔来....行吗??[s:109]

jennifer 发表于 2010-11-15 20:18:58 | 显示全部楼层
希望大家都能稳到自己合适噶另一半。。。不希望你地为左我噶帖争吵了、、、、
适合自己的才是最好的。。。谁用谁知道。。。。有间屋呢个要求本人觉得一D也不过分。在这个现实的社会,难道有病的DUCK你对另一半一D要求都无???是个人就OK???

jennifer 发表于 2010-11-15 20:21:01 | 显示全部楼层
回复 10蚊上荔城 的帖子

请问你的女儿几多岁??? 你的女儿同意你寻觅另一半吗(尊重女儿意愿)???

猥琐佬 发表于 2010-11-15 21:27:24 | 显示全部楼层
回复 花开、花谢 的帖子

有D事情都吾系绝对嘎
  同家婆住埋一齐,真系好多问题嘎,但做为穷人的话,这也无办法。可以的话,都系分开住比较好。
  如果真系住埋一齐,做老公那个好关键,同埋好难做人,当婆媳出现问题的时候,帮边边都吾掂,帮个老婆,个老母就话你有左个老婆连老母都吾要,帮个老母,个老婆就话你吾爱距,总之,两边都吾系人,点做都系死路一条。。。。。[s:92]
  [s:119]我系度比个建议,就一句话:我不入地狱,谁入地狱。只要做事抓住这个中指,就可以解决问题,起码我结婚这么多年,婆媳关系都无出现大问题。至于具体点样做,大家就自己理解了[s:117]自己穷。。。。只能用穷人的办法

有病的duck 发表于 2010-11-16 00:07:04 | 显示全部楼层
猥琐佬 发表于 2010-11-15 18:12
回复 花开、花谢 的帖子

基本支持花开、花谢 ,楼住要求吾系好高.可惜我吾着鞋吾够米7.....要有房子 ...

哈,讲真,我一般都睇唔起旭下,都话要有房有车先可以交往噶女人。

我觉得距地将爱情,当系一种金钱交易,,就好似我有钱了,就可以买你一生。

甘样噶关系,太危险了。

有病的duck 发表于 2010-11-16 00:16:24 | 显示全部楼层
花开、花谢 发表于 2010-11-15 17:34
回复 有病的duck 的帖子

无话我凭咩也、但我觉得你系好体唔起人噶人、实话实说、

哈,靓女,你可能娇生惯,身边唔缺对你好噶男人。或者,你真系有甘噶本钱。

可以令你噶男人呼呼喝喝。先讲D甘噶话。

你知增城点解甘多女生,到左结婚年纪咯,仲未嫁磨?

就系嫌我地穷/~~

花开、花谢 发表于 2010-11-16 02:10:39 | 显示全部楼层
回复 有病的duck 的帖子

我可以同你讲,我噶本钱系我噶优点、或许人地喜欢我噶可爱、了解我深一层噶,就喜欢我噶性格、呢D也唔系在乎某个人噶缺点系在乎某个人噶性格,
    讲真啦、即使咩女人都好,都会要求有楼,极少极少会话无楼噶,呢D唔系现实,系事实,
有楼,我未必话要靓,起码可以住人,体的下就ok,女要求要楼噶话,系因为霖过以后同家婆生活不和谐,
      点解我噶面有纹身,我企酒吧做过吧女、公主,点解都会有大把人追住我,包括好有钱噶老板,他们都系真心噶,穷噶、一般噶都有,呢D系因为咩啊?????系因为即使我做呢D,都无人认为我系衰人!!~唔会认为我系坏女人!~反而,有钱噶,我唔会喜欢,都系因人而异,中意就系中意,唔中意就系唔中意,性格好就系性格好、唔好就系唔好、知道吗、
    钱不是万能、但无钱就是万万不能、点解我唔会爱上一个好有米噶人、反而爱上一个企农村打水井噶男人??????因为距、呢个我未曾企农村受过苦、生活过噶女仔,反而学会打水井,摘菜、摘水果、爬树、
    你回答我、呢D系因为咩啊???
    或许你遇人不淑、所以你会甘讲,    因为我都系遇人不淑,所以我讲,我未曾遇过一个好男人

憨99-等天收 发表于 2010-11-16 06:12:47 | 显示全部楼层
回复 jennifer 的帖子

哗,23岁就话老,要找对象结婚?我地D33都未结婚架咪要找只母猪先得?呵呵~~~~[s:69]

猪之游侠 发表于 2010-11-16 11:42:33 | 显示全部楼层
[s:81]

花开、花谢 发表于 2010-11-16 18:20:00 | 显示全部楼层
回复 猥琐佬 的帖子

[s:117]霖唔到你结左婚了、结左婚竟然企呢个论坛沟女、、、

发表回复