讨论点解增城禁多青年仔都找捞妹做女朋友?

梦游 发表于 2008-5-6 20:25:00 | 显示全部楼层
捞妹靓,要求有唔高麽、

feel 发表于 2008-5-27 21:44:04 | 显示全部楼层
都系果句:系适当噶时候遇到适当噶人.....五好话分边度人啦.....

老炮 发表于 2009-6-28 13:29:22 | 显示全部楼层
我的增城女仔高斗,又不够外地女仔靓,又贪钱,又无料!!
外地女仔好过本地的一万倍[s:91]

老炮 发表于 2009-6-28 13:30:38 | 显示全部楼层
E:\青海的相\摇滚势力
或者外省噶人比较好相处吧/。。。
qiuboy 发表于 2007-10-20 01:28

同意[s:91]

穗粒 发表于 2009-6-28 17:08:49 | 显示全部楼层
你中意外省噶你米稳咯,最好做埋老婆添。我讲句真心话,我觉得每个人噶价值观都唔同,如果系我,我实会稳个有共同话题讲噶,而且同我屋企环境差唔多噶,最紧要系区爱我。缺一不可!
对于有D增城噶男仔,我五想讲,我住的比较远离市区,有时人地叫我出去我真系五想出,叫你出去,只系去冰室饮下嘢,行两行,就打发你走,我山长水远自己坐车过来,你就用呢D禁无聊噶嘢来打发我??!!我宁愿唔出。
记得上次去同学会,夜晚黑要我地女仔自己搭车出增城,区地自己开摩托,一部坐两三个人,散场噶时候,已经好夜,已经无公车可以搭了,有D男生好唔绅士锦自己开车走左,留翻我地女生,好彩有个别男生人好,系屋企开部车来,一部四座噶车就塞左8个人左右,将我地送翻去村。
所以,我坚决我自己噶观点,稳男友一定要稳过好噶,有句话叫宁缺勿滥,我唔信天大地大我稳唔到,如果稳唔到噶话,我宁愿单身。自己供楼,自己养车,自己噶生活自己主宰,我先唔降低人格接受没素质没教养的人。

cat-M 发表于 2009-6-28 17:41:40 | 显示全部楼层

中国制造 发表于 2009-6-28 17:53:03 | 显示全部楼层
从优生优育角度来讲娶越远越好!生出来的后代越优良,娶本地的怕近亲繁殖。

lrf007 发表于 2009-6-28 20:49:14 | 显示全部楼层
呵呵

61091315 发表于 2009-6-28 20:58:39 | 显示全部楼层
应该系花本地女仔太过多出去蒲了,就好像人地话噶,生出来噶仔都唔知边个系距老豆~~[s:85]

king263888 发表于 2009-6-28 21:12:27 | 显示全部楼层
其实依家架广州真系比唔上外面好多城市,增城就更加唔使比。增城D女仔事实上比本地D男仔感觉上就系要求过高。无论从样貌.身材.环境.素质上都绝大部分比唔上外省(如重庆.成都.上海),唔使亲身到呢D地方,你地自己睇一睇依家的快乐女声就心中有数。我地广州增城只不过系近住香港,澳门。呢D系全国都讲系带领潮流的地方,所以未免有时会自视过高。觉得自己本身就是乜都比外省好!实质上我代表增城本地D男子发表一句心声:“你地凭乜咁高要求呀?”
以上发表如果增城D男仔睇到又赞成本人的愚见的话,请在楼下[s:91]

发表回复