讨论点解增城禁多青年仔都找捞妹做女朋友?

chlp 发表于 2007-11-14 19:06:30 | 显示全部楼层
咸菜萝卜,各有各缘分,本地也好外省也好,也有好有坏,不能一棒子打死一船人,无需为这争论 [s:109]

巴基烂坦 发表于 2007-11-14 19:25:50 | 显示全部楼层
引用第4楼向钱一标于2007-10-16 23:04发表的 :
而家D女仔大多数都系物质主义者..
[s:78]555全部都好人渣``好似我屋开渣打银行咁`````

泪海 发表于 2007-11-15 13:10:13 | 显示全部楼层
引用第22楼(;乿日!_!于2007-11-15 08:23发表的 :
[s:85] 增城个D女仔个个都系度扮晒鱼虾蟹的.扮晒野扮高斗~``无论丑靓.反而外省个D捞妹仲好过增城个D女仔......增城个D女仔素质太差啦~````` [s:85] [s:85] [s:85]
唔通妳哋D男籽嘎素质很好吗〉???
咩地方都有好人坏人!!

eee 发表于 2007-11-15 13:34:40 | 显示全部楼层
如果人品好既都未尝不可

(;乿日!_! 发表于 2007-11-16 06:23:24 | 显示全部楼层
引用第23楼泪海于2007-11-15 13:10发表的 :

唔通妳哋D男籽嘎素质很好吗〉???
咩地方都有好人坏人!!
。讲真的一句依家增城D女仔真系贱咯。D女仔仲系仲意有钱的。边个男仔有钱距就跟边个你地话贱五贱啊。。睇钱多过睇人依家D女仔。你有钱就得咯。依家仲有边个女仔会跟住你无钱噶。[s:85][s:85]游其系增城个D女仔[s:85]

crown 发表于 2007-11-16 09:12:08 | 显示全部楼层
揾女友要揾个有共同语言噶,唔使要太靓,第一语言可以唔系增城话,不过一定要识讲增城话,同我一齐时要讲增城话(除开新塘话,因为新塘话正宗果D听唔得唔系好明,唔正宗果D就比广州话同化开),讲普通话同广州话好唔自在,都系讲增城话有亲切感D。唔同人有唔同需要

飞天籽籽 发表于 2007-12-7 07:03:46 | 显示全部楼层
    外省妹容易沟  [s:126] [s:126]

搞搞震冇幫襯 发表于 2007-12-12 05:44:31 | 显示全部楼层
本地妹不知幾好...

撈妹始終係撈噶...有代溝..!!

失魂鱼 发表于 2008-1-3 20:14:26 | 显示全部楼层
喜欢就好,管是那里的呢

♂红狼→谢 发表于 2008-1-3 20:37:00 | 显示全部楼层
5系锦讲葛 外省人不一定比本地人差 个人中意而已
伊加广东葛女仔贪钱葛程度比较厉害 所以一般广东人都可以会中意外省人

发表回复