宜家奉子成婚已经成为增城一种潮流!后果很悲哀!

cool爆 发表于 2007-8-4 20:47:53 | 显示全部楼层 |阅读模式
现在结婚的人大多数都系80后出生的了,思想都比较开放。10个结婚人之中有6个以上都系因为有左先结婚。大家吾好以为我吹水,我系做过统计咯,前年开始,朋友-同学-亲戚-朋友的朋友-亲戚的亲戚-统计不少于60对结婚的人。感觉80后出生的男仔好多都无一种真心和女友结婚给她一生一世幸福的观念!大多数都系追到个女友后,过得一日得一日,根本无几时成家立室的准备同想法,系女友面前甜言蜜语随便可以讲出一大堆,讲就天下无敌,做就有心无力。到真系搞出事(有左)在毫无心理准备下,匆匆忙忙甘结婚。甘样我估计吾使过几年,增城肯定出现离婚高峰!

全部回复91 显示全部楼层
ajming 发表于 2007-8-4 21:06:39 | 显示全部楼层
[s:69] 我都系甘講……又有離婚潮啦……

哒咫橥\m囡 发表于 2007-8-5 03:13:20 | 显示全部楼层
就系咯...點解妳地D男噶甘衰噶?

增城的云 发表于 2007-8-5 14:03:01 | 显示全部楼层
[s:91] 十分赞成!现在的社会现象就系甘!无奈!

泪海 发表于 2007-8-5 14:47:45 | 显示全部楼层
希望下一个唔会系你啦,你讲得甘激。 [s:109]

忍忍 发表于 2007-8-5 14:50:33 | 显示全部楼层
深有同感啊,而且多数摆酒个阵个个女芥都系有左三个月以上。

克加仑子 发表于 2007-8-5 16:17:51 | 显示全部楼层
其实你地有好多野未睇到者,你地知唔知点解呀,系因为依家太多人有不育证,甘男方为左呢个惨剧发生系自己身上,咪先暂后就罗.

aiai 发表于 2007-8-5 17:23:36 | 显示全部楼层
最近去左几次饮,听讲个个新娘都系有左。吾知讲乜好

壮男 发表于 2007-8-8 13:10:48 | 显示全部楼层
一针见血!!楼主实在讲得太岩啦!!依家多数人都系有左先结婚,我非常赞同!

泽尻绘里香 发表于 2007-8-8 13:16:53 | 显示全部楼层
引用第2楼哒咫橥\m囡于2007-08-05 03:13发表的 :
就系咯...點解妳地D男噶甘衰噶?

搞大个肚唔只系男方噶错啊,其实双方都有责任噶.

发表回复