时代广场贵死了。

˙默默、 发表于 2009-7-27 19:21:52 | 显示全部楼层
有无人买啊?

思索 发表于 2009-7-27 19:50:57 | 显示全部楼层
有无人买啊?
˙默默、 发表于 2009-7-27 19:21

肯定有,增城有钱人唔少。

sexybaCk 发表于 2009-7-28 23:58:48 | 显示全部楼层
无人买咖。
开发商起来就系租卑人咖
如果你爱买巨会卑个好夸张咖价你。

jjgct 发表于 2009-8-8 09:40:13 | 显示全部楼层
计挂绿广场和地王之后,又有一个新商业广场推出了,叫时代广场,哇   真系唔睇唔知惊,一睇吓一惊,5万三蚊一个平方,最小个间都50个方以上,唉   

无语!
稻草秂 发表于 2009-7-17 19:29

无咩理由挂   250万一间铺 买的就真是 二百五罗!! 宜家地王的铺租听讲时3000稳左右一个月 时代广场就是5000一个月 都要40年先收的翻本 40年不如拿点钱做其他投资中好啦 甘鬼应该无人买的啦

QQ超人 发表于 2009-8-18 11:46:30 | 显示全部楼层
那是有钱人买的

QQ超人 发表于 2009-8-18 12:14:46 | 显示全部楼层
1`````

zhi 发表于 2009-8-21 12:38:06 | 显示全部楼层
甘上面个D住房呢 ?

增城土著 发表于 2009-8-21 20:24:46 | 显示全部楼层
时代广场首层有橱窗果D铺位价钱系5-6万/平方,一般系60-100方不等,首层中间均价3.5万,50到60不等.二层均价2.5万,三层要成层租引进国美电器,四层为饮食或酒店.
以首层有橱窗60方为列,总价大概要300万. 据调查挂广管理处得知,挂广首层有橱窗铺位一般月租金为600蚊/方,以挂广为例时代唔会租得俾挂广便,因为挂广其实系个唔入流既所谓商场,规划混乱,管理不善,一间shopping centre规划同管理非常之重要,商品同牌子既引进直接关系到商场既经营效益,除左一楼其他同地王有乜分别.晒左甘靓既位置
时代广场既经营方向和对市场本身既定位比较清晰,对商品同牌子既引进会有一定门槛,甘样可以保证租金既稳定.就首层600蚊每方为例,60方铺位月租金就3.6万,年租金42.2万,300万既铺位大概需要8年可以收回成本(未计算通涨因数),按投资回报率低于15年既物业系属于回报率较高既物业.

所以话你地话无人买,但系据我所知未首层已经售完.买既唔系傻仔,呵呵
以事论事

花柳仔 发表于 2009-8-24 22:05:08 | 显示全部楼层
38楼。。..讲得好... 哈哈~~

心水 发表于 2009-9-23 21:24:59 | 显示全部楼层
大野猪,小蚯蚓

发表回复