妈妈拍丝瓜

小桥 发表于 2013-11-5 08:42:36 | 显示全部楼层
低能仔 发表于 2013-10-27 18:24
妒忌啊?我有钱我钟意去边就去边,你咁钟意人逼逼咪逼饱佢咯。
大乡里

[s:126] 你有钱?有钱吾会去东南亚啦,三几百都搞得掂了,吾好同我讲洗左几千下,大水鱼[s:125]

秋秋秋 发表于 2013-11-6 17:18:10 | 显示全部楼层
低能仔 发表于 2013-10-30 20:11
我意思系跑步去唔到,只可以游水
2000蚊机票,咁吃住就因人而异咖,如果冇乜要求,4000蚊唔包签证 ...

低能仔 发表于 2013-11-7 18:03:25 | 显示全部楼层
小桥 发表于 2013-11-5 08:42
你有钱?有钱吾会去东南亚啦,三几百都搞得掂了,吾好同我讲洗左几千下,大水鱼

我用自己钱去边度关你X事哇,轮到你来指手画脚咩
有本事你去美国,去欧洲,捐埋成副身家俾国家都唔关我事啊
你来攻击我,我就系X硬你

小桥 发表于 2013-11-10 00:15:29 | 显示全部楼层
低能仔 发表于 2013-11-7 18:03
我用自己钱去边度关你X事哇,轮到你来指手画脚咩
有本事你去美国,去欧洲,捐埋成副身家俾国家都唔关我事 ...

水鱼仔[s:65]  好同情你

jyerica 发表于 2013-11-11 14:13:58 | 显示全部楼层
低能仔 发表于 2013-10-17 10:46
不是,很多系其它航空
有选择的情况下,个人不太喜欢亚航

坐一次亚航都够了,带两件长袖都不够保暖!!我脱离亚航,之后每次东南亚都是国泰

增城仙贝火龙果 发表于 2013-11-15 09:31:14 | 显示全部楼层
感觉不如中国海南岛。。。

leta3 发表于 2013-11-16 11:07:50 | 显示全部楼层
哇,机票这么便宜啊?到那边的吃住呢?贵吗?看起来好落后哦。而且我不会说英文,怎么沟通啊?[s:62]

pchy宜 发表于 2013-11-18 21:36:43 | 显示全部楼层
LZ,你觉得拍丝瓜靓定系仙本那靓??睇图来讲我觉得仙本那好多岛都好靓呢。。老实说,现在不怎么喜欢菲律宾,如果他害我去唔到仙本那,我就更讨厌菲律宾,有冇睇最近关于仙本那噶报道??

低能仔 发表于 2013-11-19 09:32:14 | 显示全部楼层
pchy宜 发表于 2013-11-18 21:36
LZ,你觉得拍丝瓜靓定系仙本那靓??睇图来讲我觉得仙本那好多岛都好靓呢。。老实说,现在不怎么喜欢菲律宾 ...

仙本那同宿雾唔可以咁对比,仙本娜系睇珊瑚礁,妈岛系睇长尾鲨,薄荷睇海豚,环境就沙巴保护得比较好,菲律宾比较原始,公主港环境比宿雾好,游人比较少
最近抢杀台湾夫妇裹D小儿科啦,我3月份去的时间根本就在打仗,通街都是持枪军人,仲有轰炸机炸岛
其实都冇乜大不了,总体而言,出外旅游,小心注意,唔好乱走入贫民区,唔好乱讲嘢,多D问下华人就冇问题咖啦。菲律宾好多本地人都好热情,当然都有很多很令人讨厌的人,特别小费问题,马来西亚就华人比较好,印度人就麻麻,可能每次问路都比印度佬呃吧

低能仔 发表于 2013-11-19 09:35:43 | 显示全部楼层
leta3 发表于 2013-11-16 11:07
哇,机票这么便宜啊?到那边的吃住呢?贵吗?看起来好落后哦。而且我不会说英文,怎么沟通啊?

岛上吃偏贵,住还好,无敌海景饭都是300几一晚,不近海的200左右
不是好落后,是非常落后。英文练练日常口语可以啦,反正英语再好都听他们的口音都很难明
如果语言真的不行,可以去泰国或者马来西亚,马来西亚值得一去

发表回复