好消息。我家小六找回来了。刚满一岁萨摩DD现在寻好人家收养~!

kaka 发表于 2011-9-2 09:08:11 | 显示全部楼层
十分坏气 发表于 2011-8-29 23:31
回复 kaka 的帖子

你信他吗?

哈哈,佢自己样一只半只系甘,都信啦。不过,话明送比人,仲弊过人地个D送个女比人养~有条件系好事,个D什么定期回访之类个D都好正常,问题就系你自己都无绝育啦~人地养狗,想狗子生狗子都得咖姐~比得人养,点解要甘多条件限死人咧?上狗牌?老实讲啦,见仁见智,增城呢D甘咖地方,广州都无条条上狗牌啦,增城甘噶管制力度,就拿摩托车戴头盔来比喻,我就觉得同狗子上狗牌甘,有过之而无不及。至于你话1个月去冲个凉。有钱人,修到俊介甘添~自己冲都好ok啦,洗米系都要专业啊,之类个D,睇电影多数都系个主人帮条狗冲噶啦,用牙刷帮佢刷牙咧~何必咧。我相信你唔会甘死板,无条件回访,投降咩,无条件。
讲甘多,其实大前提都系领养个个人系好人,爱狗对狗好米得咯,领养得,就肯定养得起啦,如果佢贪过瘾,出现问题你个D规定追究法律责任绝对唔够啦,最好就叫国家出台动物都有权利享受宪法,虐狗告佢虐待罪,杀狗就拉佢打靶。那,我表达我观点姐~无恶意,学上面讲咖,无追究我法律责任~希望佢搵到个有心人啦,但系呢个社会甘现实,你呢D条件,肯定贵过系出面卖条靓D咖啦,大多数人买狗都系作为消费者咖姐,又系现实问题。睇人点拣咯~

beru1985 发表于 2011-9-2 13:10:33 | 显示全部楼层

回复 kaka 的帖子

[s:83]哥对你们只有笑而不语[s:92] 那么多宠物论坛。用狗来骗钱的。或者骗狗的,今天在那领了狗明天就把狗转手卖了的事例还少嘛?我只是加强我能做到和尽到的责任来保护它不会步前者的后尘有错?

beru1985 发表于 2011-9-2 13:12:32 | 显示全部楼层
十分坏气 发表于 2011-8-31 15:05
回复 hongfeng 的帖子

和你同感. 这么多附带条件. 都不知道是他的狗还是我们的狗.

那我告诉你。是我的狗。不是你们的。领养都没领就在想狗是谁的。什么心态?谁的又怎么样?就算领了狗狗也不属于任何人。它是属于它自己的。只可以说我和领养人都有权利监管而已!

kaka 发表于 2011-9-2 15:32:43 | 显示全部楼层
beru1985 发表于 2011-9-2 13:10
回复 kaka 的帖子

哥对你们只有笑而不语 那么多宠物论坛。用狗来骗钱的。或者骗狗的,今天在 ...

前前后后都无话你错。仲话你岩添,只不过,对你其他附带个D甘噶条件,发表下个人意见姐。你睇我主要系同你讨论D咩先,就拿,上狗牌来讲。见仁见智啦,我都话可以用,增城管制摩托车戴头盔来比喻咯。就算系广州,都唔会条条狗上狗牌啦。香港就话好似睇TVB甘,成日有警察巡逻,见到可以人物就查身份证,见到狗就睇狗牌,广州都无,增城喔~何必咧。我都话我无恶意。增城好洗咖咋。

茶香味 发表于 2011-9-3 12:44:20 | 显示全部楼层
[s:122]

beru1985 发表于 2011-9-6 09:24:55 | 显示全部楼层
回复 hongfeng 的帖子

我都直接讲句。系我寸定你寸啊?我几时用过乜语气重咖说话啊?貌似从头到尾系你几个系到无事搞事咋窝。我无摞枪指住你个头逼你回帖窝。我发帖时都讲明认同咖米帮顶咯。唔认同米当未睇到咯。系我唔尊重人还是你眼盲啊?

beru1985 发表于 2011-9-6 09:30:59 | 显示全部楼层

回复 kaka 的帖子

我用甘多时间精力。用甘多钱稳返赎返只狗。家下无偿送比人。总连条件都唔准我提?乜我欠你咖?凭咩我用佐甘多时间甘多精力同金钱赎只狗要无条件送啊?我自己咖狗我送人我中意提乜条件米乜条件咯。又关你事?接受得到咖要领就领咯。接受唔到咖我都无逼你接受窝。更加无逼你来领养距窝。加上我提咖条件全部都系为佐条狗好。你可以唔接受咖。我无逼你接受啊。就好似我发帖时讲果句“认同就帮顶,不认同就当未睇到。”

kaka 发表于 2011-9-6 16:10:28 | 显示全部楼层
回复 beru1985 的帖子

[s:69][s:109]你甘激动,比你讲到我都觉得好似我错开甘添。我无话唔比你提条件,你没欠我。你提咖条件,我唔可以话唔认同,平静D啦,我都话无恶意咯,讨论下姐~特别系上狗牌,听讲依家严打期间喔~不过仲没烧到落增城,怕咖人,米去领翻个狗牌咯,风波过左之后,需不需要续费?就系个人智商问题,有钱无地方洗,米去续费咯,到时带出街,我条狗有牌~不过,我应该拿300蚊去加箱油翻来。最后,都系甘讲咖啦,基本上人买狗,都系消费者咖眼光咯,同样价钱,我出去买一条,我自己的,好过。唔洗麻烦你,亲自上访,咨询家人添。依家领养你条狗都好似同你合份做生意甘,你系大股东添,只不过你平时唔来上班就系了。而且,讲白D啦,就系,绝大部份人,就系贪你免费赠送,条狗唔洗钱,先要咖,你搞甘多野防够贩?增城无呢个产业,市场都费事讲。狗贩唔会来呢个论坛做免费领养生意?贪玩咖人,最多米比翻条狗你咯,你肯定会要翻。但系佢出左甘多钱,发觉都系唔适合养,养唔掂,卖比其他,有条件养咖朋友,拿翻多少本钱,得唔得咧?那,无甘激动,讨论~讨论~我都系钟意狗咖人。希望佢快D搵翻到好人家。健健康康生活落去。

caiwj145 发表于 2011-9-12 13:09:58 | 显示全部楼层
我晕!!!!!

kof1230 发表于 2011-9-20 21:41:04 | 显示全部楼层
一头汗

发表回复