[约伴] 24岁囖,今日特别唔开心想揾D朋友陪我荔乡逛下都冇

狼过客家七 发表于 2010-10-4 23:11:20 | 显示全部楼层 |阅读模式
中秋过后就二十四岁囖,由十四岁开始就因家庭背景问题一直奔波忙碌工作赚辛苦钱开支维持...
   转身望下过去,得到开心嘎日子的确冇几多日,好想问下其他人生活点过.甚至想问下同我同类嘎人(无家庭温暖)又系如何度日..坚强,奋斗.....自己都唔知算唔算做到,每日都好羡慕身边的朋友手机响或耳边眼前所闻所听所见的一举一动....例如电话响,喂...我老豆打电话来,我返屋食饭囖....又或者路过某家饭店有个细露系你身边活跃开心跳动时父母大声喝(你个死衰仔使食饭吖嚒)...
   种种类似画面同声音导致我每一刻不闭眼都好自然咁回味童年....其实我一直以为呢个世界有钱就可以开开心心...但其实唔系嘎..有钱无咗家庭温暖嘎朋友我身边有好多,但佢哋都好清楚咁表达我听失去家庭温暖只不过系社会风气...但失去金钱就等于失去一切......的确...好多事情唔到你唔去认同,成日面对住D演员每一刻成功收镜的确觉得人生精彩...紧系啦...人哋收镜等收票,呵呵

今晚饮咗6支大喜力....一D咁多想要嘎醉Feel都冇...就得个肚涨.....咁久囖我都唔知道有增城网,多得上次返荔乡过节先偶然见到朋友上网站,上面写住www.zc173.com..我好好奇咁问ZC系 ... 仲系增城人来嘎咩...家园网都唔知??

哈哈,的确好笑...自己都觉得几好笑....注册咗个帐号之后的确每日有D闲人或闲语倾下....

深呼吸一下,又系一日.....唔系自己心灰度日,而系命运曲折坎坷心情.....

又一日,又一日囖....

全部回复18 显示全部楼层
未入门 发表于 2010-10-4 23:21:39 | 显示全部楼层
你找到家了,你不是增城人?增城没朋友?

午夜来风 发表于 2010-10-5 00:00:06 | 显示全部楼层
[s:122]

夜幕的歌声 发表于 2010-10-5 00:14:11 | 显示全部楼层
楼主平时不在增城?

Honey 发表于 2010-10-5 10:43:17 | 显示全部楼层
家里没人?

BieBie 发表于 2010-10-5 18:41:49 | 显示全部楼层
父母离婚??

狼过客家七 发表于 2010-10-5 18:43:29 | 显示全部楼层
父母离婚,家人四散...自己流浪...十年来,真系未曾话真正开心过一日,包括自己生日就算几好笑颜都系敷衍老友!!!

狼过客家七 发表于 2010-10-5 18:43:45 | 显示全部楼层
回复 Honey 的帖子

接近无人!!!

狼过客家七 发表于 2010-10-5 18:44:08 | 显示全部楼层
回复 BieBie 的帖子

答对了,回荔乡请你吃糖

有病的duck 发表于 2010-10-5 23:33:55 | 显示全部楼层
哈,楼主,好似有D感怀身世甘窝。唉,,上一代遗留落来噶悲剧~~

发表回复