2010\6\14增城人民医院医疗事故?

echo1231 发表于 2010-6-16 11:28:36 | 显示全部楼层
大闹大赔,小闹小赔;唔闹就乜都无得赔!
井底之人 发表于 2010-6-14 17:47

{:57_116:}

依潮流 发表于 2010-6-16 11:35:30 | 显示全部楼层
{:57_116:}

cjlxc 发表于 2010-6-16 13:59:44 | 显示全部楼层
关注.................[s:124]

0LJL0 发表于 2010-6-16 14:01:10 | 显示全部楼层
大闹大赔,小闹小赔;唔闹就乜都无得赔!
井底之人 发表于 2010-6-14 17:47

0LJL0 发表于 2010-6-16 14:05:15 | 显示全部楼层
在没有把事实真相弄清楚,明确双方责任之前,我们不可妄自评论。

现在最担心的就是:一但发生在医院死人 ...
增城特工 发表于 2010-6-15 08:15

你是否人发医院的奸细??

0LJL0 发表于 2010-6-16 14:06:47 | 显示全部楼层
死的又不是你老豆你凭什么说他们的行为让人不耻。
在没有把事实真相弄清楚,明确双方责任之前,我们不 ...
zoe 发表于 2010-6-15 11:05

{:57_118:}

cjlxc 发表于 2010-6-16 14:15:21 | 显示全部楼层
回复 19# 增城特工

咩叫做“在没有把事实真相弄清楚,明确双方责任之前,我们不可妄自评论。”你自己已經第一時間評論人地噶家屬。
      我相信如果得噶病真系會死噶,我相信人地D家屬就會接受得到;如果人地唔系D咩大病,會病到死。而系你醫院無啦啦就死左,我相信任何一個人都接受唔到,我亦都相信系醫院門口個D家屬會無理取鬧;每個人都想知道就算系死左,都要知道系點樣死噶;一個好好地噶人,無D咩大病、重症,又點突然就去左咧....

疯狂的荔枝 发表于 2010-6-16 14:20:10 | 显示全部楼层
增城的医院,收费贵,医术,医德差。

xtanwfny 发表于 2010-6-16 14:23:46 | 显示全部楼层
回复 19# 增城特工

呵呵,你仲讲得好似几动听。医闹新名词也说起来了。
你知咩叫到老百姓嘛,睇到拉旗的人是怎么的吧。
如果死者家属有钱有权的呢D咁架事医院早就识做啦。
就系虾我D老百姓,唔识字,又稳唔到正确噶途经解决炸。
你真系以为人拉住D咁架野系条街度几好睇咁。
无咩事,我比条野你去拉下呀。睇你有乜感觉!

羽落空城 发表于 2010-6-16 18:27:51 | 显示全部楼层
我都觉得增城的医院无论睇咩病都系先打几日吊针。打的唔系西林就系营养针。在广州睇病的话一般无咩事都系食药为主的。

发表回复