增城外卖电话(非广告)

厨房仔 发表于 2009-11-20 11:49:13 | 显示全部楼层
支持分享

jz900401 发表于 2009-11-21 01:40:03 | 显示全部楼层
[s:91]

◆diгту、 发表于 2009-11-23 12:35:43 | 显示全部楼层

{:57_134:} 哇,lz人好好丫..我之前仲日日都好煩唔知叫乜外賣咖..如果lz早d放上來就好喇.~~{:57_130:}
不過都糸好好,好方便大家..~~

綜合以上咁多間店咖外賣..好幾間都食過...~~來個綜合評估.~~(不喜歡不要踩)
{:57_128:}

香港肥冼烧味饭店
电话:82618684
地址:增城市荔城街健生路107铺

香港肥冼,老实讲,拉我冇必要帮佢卖广告,因为我都冇钱收咖。
食过增城咁多间烧味店咖快餐,个人认为肥冼咖最好食。拉拉拉,个人认为喈。
不过价钱来讲相对较高,不过依然都系日日卖断市,(迟d去都冇饭食丫)

镛记港式烧鹅皇饭店
电话:82659993   32823903
地址: 增城市荔城镇园墩路32号/夏街大道102号

食镛记都食左好耐,综合来讲,镛记d饭系唔错咖,但我觉得佢d小炒仲好,我最钟意食佢咖酸菜炒猪肚。
次次食都好开胃下,不过而家价格上调,比之前全部上升左1蚊。扫描左个小卡片,有菜单。

照片 005.jpg

照片 006.jpg

新都烧腊快餐
电话:82731457
地址:增城市荔城镇莲园路49号(莲花市场大门口侧)

新都,唔洗点讲喇,好多人都知咖喇,老牌子店,大牌就是大牌,人地可以经营甘多年依然咁好生意咖,肯定有翻咁上下水准咖。

美而廉快餐店
电话:82759114   82738014
地址:增城市荔城镇中山路100号

我记得上一次去都系比较耐之前咖事喇,美而廉,系增城都好多年历史。味道就一般般,价格比较大众化。

聚隆糖水炖品店
电话:82627211
地址:增城市荔城镇荔园西路3号(即交通局正对面)

聚隆真系唔错,之前净系系门口经过,见到佢写住炸牛奶,新野,想试下。之后顺便试埋佢咖招牌芝麻糊。真系唔错,好香芝麻味。
老板人好好,我攞左张大大张咖菜单,攞来3点3。。{:57_128:}
佢咖牛奶木瓜炖雪耳,同埋招牌芝麻糊都系我大爱。炸牛奶都唔错咖,不过我怕热气,价格又唔高,10蚊起免外卖费,真系好唔错。诚意推荐下~

ps,因为餐单过咗塑,所以部机扫描唔到,郁闷。不过我都影左落来,不过上传到一半电话冇电。{:57_118:} 剩低d今晚上传上来,我分开影咖。

重庆酸辣粉
电话:15013186199
地址:莲翠街18号

呢个,就唔讲喇,因为我已经留紧口水喇。。[s:61] 正丫,酸辣粉,我最爱。。~

大长今健膳坊 (那里的蒸饭还可以)
电话:82629944   82660090  
地址:增城市荔城镇园墩路30号(即光明车站后面荔晶酒店旁)

大长今未搬之前糸糸我屋企附近咖,之前好钟意去佢度食蒸饭,的确唔错,之后搬咗都去食过一次,味道差唔多,价格可以接受,外卖未试过。

张记快餐店 (营业时间:早上11:00至晚上21:00)
电话:82665911   82667911   31212033
地址:增城市荔城镇园墩路37号(这是旧地址,现已搬,好似话搬去五斗街果边,未证实,唔知)

张记搬咗,而家新地址系五福街,特尔网吧对面喔~因为之前咁啱收到佢间店咖宣传菜单,性价比好高,加上款式好多。
咪谂住试下咯,平系好,但我最怕d饭唔靓,不过好彩,佢d饭都唔错下哦,胜在款式够晒哆,唔怕食到厌。我都系呢几日先开始叫佢咖外卖。
送菜咖味道一般般,但性价比够高,加上d饭唔差,平时食下都ok咖。

菜单送上。呢张够晒清。

照片 003.jpg

照片 004.jpg

大卡司茶餐厅
电话:82726811
地址:荔城街荔园路6号

最后一次去已经系好耐之前咖事,老实讲,我唔觉得佢度d嘢好食。再加上d服务态度实在太恶略,所以之后一直都未去过,外卖都冇打算叫佢咖。

lz咖名单,我净系试咗以上果几间,可能有d食过但冇记住名,所以,有待发掘。。嘻嘻。{:57_127:}

下边两间呢,系我平时都有食开咖,不过lz名单就冇,咁咪顺便扫描翻来~比大家参考下。。

照片 001.jpg

呢间系深记快餐,都系主要烧味方面咖,价格相比其他烧味店低,性价比高,味道还可以。不过呢,烧味食咁多对身体唔好,同埋好容易食腻就真咖~
呢间店系系富鹏菜园中路果边咖,电话:82636660.

正果云吞,而家开到周街都系咖喇,不过呢间呢,味道唔错,我主要钟意佢d汤底,同埋仲有d粥类啊,小食之类咖,唔会食到寡嘛~
最好咖呢,就系连叫一个云吞都肯送咖,唔洗加收外卖费,呢样最好,因为我经常叫一个人咖份量咖咋。~
呢间点系荔园路,好似系叫荔园路挂,人人乐正门对开果条食街呢,交通局隔离。电话:33296389    13060841348

ps:以上图片都可以点击放大咖.~好喇,希望大家唔会嫌我废话多喇,~因为我打字都打到只手好鬼冻咖。。[s:124]
因为工作需要中午果餐都要食快餐,我谂好多人都同我一样咖,有甘噶需要,所以呢,下次如果继续发掘到d好味咖快餐店,
我会继续发上来同大家分享咖。。~~大家冇嫌我长气就得囖。
[s:111]

lst1437 发表于 2009-11-24 10:54:42 | 显示全部楼层
[s:92]很好很强大的diгту、 [s:91]霖下等阵叫边间噶饭食好先。[s:121]

.?筱潞 发表于 2009-11-24 18:39:08 | 显示全部楼层
13# ◆diгту、

真系好多谢你噶支持哦``
   我家下一般都系食开张记噶,果D饭仲可以``D送就麻麻``不过价钱仲可以接受``
下次有外卖电话再发上来``[s:112]

Alex. 发表于 2009-11-24 22:07:51 | 显示全部楼层
多谢分享吖!得闲叫下!

ericxian 发表于 2009-11-28 15:42:12 | 显示全部楼层
好多都棉听过

梦梦 发表于 2009-11-28 17:47:21 | 显示全部楼层
不错,顶下

zkk 发表于 2009-11-28 22:52:41 | 显示全部楼层
[s:91]

a13450465668 发表于 2009-12-27 22:32:19 | 显示全部楼层
去死啊。不好吃又骗人1!!

发表回复