[恋爱感情] 要上过床先算系拍拖?

无言天真 发表于 2017-6-13 21:47:23 | 显示全部楼层 |阅读模式
今日遇上人生中最丢假,最出丑既一件事!

呢件事要从3个月前讲起。

之前几年一直系广州做嘢,今年先翻增城工作。

之前在增城的朋友都疏远了,所以在增城朋友比较少。

三个月前系1978个度饮嘢,经朋友介绍认识一个女仔,叫啊诗。

第一次见面,感觉呢个叫啊诗既女仔,好开朗,健谈,无架子。

所以对于她的印象不错,于是问她加了微信。

接下来,我们经常在微信上聊天,有时都会视频。

虽然自己都奔三了,但是真正拍拖就2次,一次系读书个阵(那叫初恋吗?就拖下手仔,都无做过其它嘢,kiss都未做过。)第二系广州做嘢,和同一层办公楼,隔离公司的女仔,她是外省的。后来带过一次翻来增城俾啊妈见,最后家人都说不喜欢,后来慢慢就散左。然后我回增城工作。

慢慢我和啊诗越聊越近,后来就约她出来吃饭、睇电影、饮嘢。

宜家拍拖都系凭感觉,顺其自然嘎啦系麽?

到5月20日,就是大家说的520,个日约距去东汇城吃饭、睇电影。

当晚我仲买左束花送俾距,当时距好开心,好惊讶。接受左我送既花。

吃完饭之后我地去睇电影,睇电影个阵,我又好顺其自然甘拖住距既手。

伸手去拖距个手个阵都怕距会反感还是点,但系当时睇距既表情只是笑笑下甘。

睇完电影开车送距翻屋企,落车个阵她突然给了我一个kiss,当时我都未反应过来。

虽然唔米第一次拍拖,但系第一次感受到呢种有点小惊喜的kiss。

当时心情有点小激动。

我们都行到呢一步了,大家系咪都觉得,我们双方都确定彼此是情侣了?我都系甘认为!

之后我们都有约会,拖手仔行下公园、广场、去吃饭、睇电影、最大限度就系kiss(接吻)。

再进一步既嘢,真系未发生过。

唔知道系我太保守还是她不想进一步。

直到今晚和公司同事出去吃饭,在荔城某商场,好死唔死居然正面撞到正!

因为平时和啊诗一起拍的照片发过朋友圈,所以同事也看过,我们一次聚餐,同事也在,算是见过面。

当时系同事先睇到,叫“阿辉!睇睇个个女仔甘似你女朋友既,拖住个男仔喔!”

我当时以为距讲笑,整蛊我。

随口一句,你仲细啊,讲埋D甘无聊既笑话。

然后同事拉住我既手话,鬼得闲同你讲笑,你自己睇清楚系米!

我转头睇睇,果然系阿诗!

她拖着一个男子既手,有讲有笑。

个一幕真系令我终身难忘,也令我非常尴尬,又非常愤怒。

我当时有点不知所措,我好想时间在个一刻停止,我不想去面对呢一幕!我不相信这是真实的!

正当我愕然站在原地不动时,同事拉着我追了上去!

当我和同事追上去,站在阿诗面前时,她显得有点惊讶。

我未出声,同事就讲“阿嫂做出D甘既嘢,对得住辉哥麽?”

阿诗一句顶埋来“你乜水啊,边个系你嫂,米系度认亲认戚,痴线嘎,我都唔识你!”

同事见我站在一边,没有说话。

拉住我话,阿辉你系咪男人来嘎,你女朋友做出D甘既嘢都唔出声?

我硬住头皮走到阿诗面前,问距,甘你识我麽?

当时阿诗愕了一阵,说“识,我地只系普通朋友,你系米误会左啊?”

普通朋友?听到呢句话我又气愤,又觉得可笑。

究竟系咪我误会左?

我反问距,你同普通朋友可以拖手、可以kiss噶?

乜呢D嘢唔米拍拖既情侣先会做既咩?

阿诗一句顶死我“甘我有无同你上床啊?有就系情侣,无就系普通朋友,请你唔好误会!”

呢一句话,真系好大杀伤力!!顶到我哑口无言!!

一定要上过床先系情侣??

可笑、可悲、可怜,我真系无同距上过床,所以我无嘢好讲!

最后眼甘甘睇住距拖住个男人走了...

恳请今晚在现场围观的街坊朋友们,如果有拍照片或者小视频的不要发朋友圈,发了朋友圈的请帮帮忙删除,谢谢。(换位思考,这事如果发生在你或你朋友身上被人发朋友圈,心里好受吗?)

全部回复59 显示全部楼层
失魂鱼 发表于 2017-6-14 08:53:57 | 显示全部楼层
这样的人好在你在婚前知道了,不然婚后也麻烦
回复 支持 2 反对 0

A红豆 发表于 2017-6-14 14:26:54 | 显示全部楼层
甘咖女咖要吾要都罢啦
回复 支持 1 反对 0

abcdefg178 发表于 2017-6-13 22:05:15 来自手机 | 显示全部楼层
衣家甘开放!无啪啪啪的确无入戏甘深:哥哥仔!

妳好 发表于 2017-6-13 22:08:56 来自手机 | 显示全部楼层
世道变了,早滴睇清巨噶真面目米仲好,无伤心了,五值。

Garvey8 发表于 2017-6-13 22:46:13 来自手机 | 显示全部楼层
世风日下,道德沦丧。别整天说男的只是下半身动物,现在很多女的还不一样是很随便,有注意过自己的尊严嘛,情侣可以啪啪啪,但你确定是那种关系吗,就这么随便跟别人啪啪啪,你还有廉耻嘛

a773263126 发表于 2017-6-13 23:27:27 来自手机 | 显示全部楼层
呵呵了,A个女噶真系够贱

哥哥仔99 发表于 2017-6-13 23:33:42 来自手机 | 显示全部楼层
襄王有梦,神女无心,下一位啦…

DōngDōngㄨ 发表于 2017-6-13 23:35:19 来自手机 | 显示全部楼层
abcdefg178 发表于 2017-6-13 22:05
衣家甘开放!无啪啪啪的确无入戏甘深:哥哥仔!

就算有啪啪啪都未必是情侣,距一样会讲系普通朋友,亦吾会承认有啪过[s:126]

A良. 发表于 2017-6-13 23:42:56 来自手机 | 显示全部楼层
DōngDōngㄨ 发表于 2017-6-13 23:35
就算有啪啪啪都未必是情侣,距一样会讲系普通朋友,亦吾会承认有啪过

拥抱世界的温柔 发表于 2017-6-13 23:53:20 来自手机 | 显示全部楼层
睇清楚一个人,需要一滴时间,或者一滴事。

傻鸠鸠 发表于 2017-6-13 23:58:59 来自手机 | 显示全部楼层
想食又怕辣就系呢D人咯,呢个社会无你淋得锦单纯,厚食五食罪大恶极,厚叼五叼对五住老表!醒D的么?

发表回复