上次讲开增城变化,今次讲下增城D叼嗨房价

大神鹏哥 发表于 2017-1-9 19:42:23 | 显示全部楼层 |阅读模式
呢几年来大增城个发展真系今时唔同往日,当初我都系没听长辈嘎话,“社会系度改变人吾系人改变社会”[s:65] 当年出来工作早,吾知增城会变得好似宜家甘现实,到处都讲钱。想沟女爱钱。稳野做爱钱,结婚又话要有车有楼有存款。真系整死好多我D穷屌丝。[s:65]
   继续,呢几年到处征收。暴发户呢D啊。几万人。家家户户都买车至少都2台[s:91] 我都“炖”你地开心,虽然我屋企呢边吾会征收,但系增城又多开一推有钱佬。带旺经济都好。增城地方细,以前穷人多,宜家D人有钱到处浪费。首先带旺开我D增城大美女们。个个目标稳有钱佬,暴发户,大哥增城边有甘多有钱佬,但系你地嘎目标系好嘎,人都想嫁好D。[s:82] 我都想稳个有钱老婆[s:66] 现实同梦想差好远嘎,所以呢。稳到好嘎就得了。追求越高死的越惨。因为我D穷屌丝都系好男人来嘎。[s:72] D有钱佬比d 机会我D穷人无系唔系都沟埋D女距,食得到晓饱死。《开玩笑》
   继续落来。房地产你D“含爆散”增城楼价就越来越高。D广州佬,深圳佬,东莞佬系唔系都翻来炒,按照我地大增城嘎青年仔收入,一般3000到7000。打工几时先买得起一间厕所。我就讲厕所,我都吾敢讲一套间。一万一平方。睇来我去卖下肾先翻来比首期[s:65] 。我仲要供25年。3000几蚊一个月,真“摞命”。所以我决定打劫银行。厚人来“夹份”么?[s:126] 增城地方细,又吾出政策,大哥,你地一系全增城村征埋距嗯。整到好多人心理吾平衡稳吾到老婆嘎。我之前都有点吾平衡,自己辛辛苦苦稳钱买屋,人地可以不劳而获。真系吾公平。但系淋下,天生嘎,命来嘎。[s:61]
   最后,奉献一句话,增城d靓女仙女,无去睇少每个肯努力嘎男人,因为每个都系潜力股。人不死终会出头。莫欺少年穷。
    奉献一句话比增城D男神靓仔,吾想娶吾到老婆。吾想比人睇吾起,只可以熬出来。征收户都一样。百几万过悟到世。有钱佬做生意个D就算了你地有钱你地威[s:83]
      祝福大增城人民。新的一年新的开始,个个身体健康,家庭幸福,万事如意[s:107] 一年比一年有钱。[s:81]

全部回复53 显示全部楼层
大神鹏哥 发表于 2017-1-12 18:53:42 | 显示全部楼层
hjhzby 发表于 2017-1-11 19:30
我不知做什么要‘贬低’拆迁户!其实好多人都好低调咯。

[s:126]无去贬低爆发户,我身边都好多。我有留讲笑两个字。你可以认真甘睇一次
回复 支持 1 反对 0

大神鹏哥 发表于 2017-1-9 19:42:52 | 显示全部楼层
[s:91]各位多多支持

JJShome2016 发表于 2017-1-9 19:52:52 | 显示全部楼层
[s:124]

LZF134333 发表于 2017-1-9 19:53:09 | 显示全部楼层
[s:124]

大神鹏哥 发表于 2017-1-9 20:28:24 | 显示全部楼层

大神鹏哥 发表于 2017-1-9 20:28:36 | 显示全部楼层

大神鹏哥 发表于 2017-1-9 20:28:52 | 显示全部楼层

没有信号的天线 发表于 2017-1-9 20:51:59 | 显示全部楼层
有人告诉我标题最后第4第3二个字怎样读吗?

乡下人读书少……。

1980ygc 发表于 2017-1-9 21:14:46 | 显示全部楼层
[s:81]

梁^_^ 发表于 2017-1-9 21:21:06 来自手机 | 显示全部楼层
阴公

发表回复