[生活烦恼] 我噶女神翻来啦,却遭遇尴尬事。

小白不知道了 发表于 2016-9-19 10:27:33 | 显示全部楼层 |阅读模式
          同女神认识快两年,以前采新塘工作,经历过唔少事[s:62]   昨日早上同佢倾倾下计,佢话以后唔翻广州啦,我就话好掛住佢呢个朋友,连合照一张留念都无!   讲开一阵,佢一言不合马上从广东潮州飞过来新塘。早上十点坐车,下午6点先到达,中午饭,晚饭都无食[s:69] 可想而知,重情重义!

咁我肯定要请佢食饭,我准备去接佢噶时候,我霖住开摩托车去接噶,,我细佬开走货车,我爸开走小车,我唯有开摩托!     出发发现在车匙唔见左,原来我细佬翻屋企果阵来我度罗走左,我完全唔知,因为我车匙有屋企锁匙  ,佢翻屋企所以罗我噶,,呵呵,我老豆同我细佬系同一种人,咩锁匙都搞唔见,,呵呵,我摩托车有备用锁匙,我比我爸用噶,,但我一直搵都搵唔到,问左我爸,距话搞唔见了,我呵呵!!![s:65]

搞到人等咁久,,我就同距讲左情况,距就话先去搵距朋友先(女的),我一直搵紧锁匙,,距两个出来之后,我就淋急淋忙问人借左部电单车,出去沙铺集合,搵个饭店食饭,,唉,因为开电单车,搭唔到两个人,所以佢两个行,我开电单车跟住距地行,,几咁憨居!![s:65]

不过昨晚小聚大家都几开心噶,边食边倾计,倾开成两个钟头。。

只不过接佢噶时候太尴尬啦,,佢对我印象大减[s:69]    以后自己噶锁匙我都唔比人罗啦!![s:78]

唔知佢系咪真系满足我而来还是有其他原因,但系今早微信叫佢,都唔理我啦。不懂~~~

全部回复79 显示全部楼层
A‘好运’ 发表于 2016-9-19 10:37:15 | 显示全部楼层
[s:92]

evannnn 发表于 2016-9-19 10:47:02 | 显示全部楼层
[s:92][s:92][s:92]

小白不知道了 发表于 2016-9-19 10:49:32 | 显示全部楼层

carefully 发表于 2016-9-19 10:50:00 | 显示全部楼层
苦逼呀。遭遇非常同情

yiaiying520 发表于 2016-9-19 10:50:59 | 显示全部楼层
甘搞笑  话不定人家不是特意找你的呢  顺便过来约下女仔料 ,

小白不知道了 发表于 2016-9-19 10:53:37 | 显示全部楼层
yiaiying520 发表于 2016-9-19 10:50
甘搞笑  话不定人家不是特意找你的呢  顺便过来约下女仔料 ,

[s:122]唉,可能系啦,不懂

小白不知道了 发表于 2016-9-19 10:53:56 | 显示全部楼层
carefully 发表于 2016-9-19 10:50
苦逼呀。遭遇非常同情

[s:117]一个字惨

123.12 发表于 2016-9-19 11:02:37 | 显示全部楼层
[s:83]

小肥肥 发表于 2016-9-19 11:05:38 | 显示全部楼层
哈哈,搞笑。系借都借部4个录啊,今日肯定理你了[s:83][s:83]

发表回复