太夸张了!增江碧桂园开盘!市民排队买楼!

andin 发表于 2009-8-21 23:56:17 | 显示全部楼层
叫那些炒家去死吧,,看看锦绣的入住率吧,,低到你不相信,,大量放盘在中介,,过了所谓的亚运,,等着吃屎!!!!

中介居然有十套增江那边的碧桂园,,才多少套呀,,一百多套,十多套拿出来卖,,高开5-10万 ...
yhdlshm 发表于 2009-8-20 22:27

叻仔,有眼光,有见地。这些人接过了烫手山笋,1-2年嘅今日就是这些人破产仆街之时。

lemarco 发表于 2009-8-22 11:08:43 | 显示全部楼层
叫那些炒家去死吧,,看看锦绣的入住率吧,,低到你不相信,,大量放盘在中介,,过了所谓的亚运,,等着吃屎!!!!

中介居然有十套增江那边的碧桂园,,才多少套呀,,一百多套,十多套拿出来卖,,高开5-10万 ...
yhdlshm 发表于 2009-8-20 22:27

支持你讲法!

xjt 发表于 2009-8-22 11:41:24 | 显示全部楼层
听讲要5000几蚊一平方
˙默默、 发表于 2009-8-20 12:29

仲贵过  汇港豪庭

东境 发表于 2009-8-22 11:59:54 | 显示全部楼层
增城人钱吾知道点来架,甘好钱去买5000几一方架楼

我會好好的 发表于 2009-8-22 19:40:24 | 显示全部楼层
唔貴

冇你好气 发表于 2009-8-22 20:39:07 | 显示全部楼层
钱就系从创文明城市NO7. 难题而来.[s:114]

豬豬 发表于 2009-8-22 22:07:53 | 显示全部楼层
有的怀疑~~~
荔乡小子 发表于 2009-8-20 19:15

吾使怀疑  系千真万确架事情来架  哎  D人真有米

tangtangtwo 发表于 2009-8-23 22:55:01 | 显示全部楼层
有些是托,每人300元。

花柳仔 发表于 2009-8-24 20:27:09 | 显示全部楼层

我觉得个度 真系悟值禁既价....大家试想一下..住入去之后...你周系D乜人? 周围都系工厂。..好自然你既周围就系捞老..捞B...工厂入面乜人都有...有物管又如何?  捞老..爬墙入去...你认为物管会用自己条命来捍卫业主的财产咩????
仲有...楼主都简直系乱讲..个个地方都叫增城市中心?  好明显系郊区啦...行过D就广汕路 雁塔收费站  市中心??  我呸~~~~无乱讲啦....
仲有..买个度D人 7成都系拿来抄... 迟下.大家睇下荔园的入住率就知道了  大家要知道一样野...市民去买楼..只交几千蚊订金...而且是可以退的....所以先禁多人去排队.....还有部分楼托....所以..上面D兄台悟使太..激动  
好奇怪....东区开发区...工厂区...周围都系工厂...竟然有个小区系中间???  开发区D地 应该全部都系 工业用地  点会有住宅用地?  政府和国土局 某D领导究竟收着几多钱...先敢批出呢个项目。..大家有无怀疑过呢???   
拿地..到开盘  不到3个月   反映出乜问题  大家有无想过????    碧桂园的自我挑战??? 我呸~~~我想问楼主..你到底系碧桂园的什么人????  总是为它做势...为它讲好说话???  你收着碧桂园几多钱?????   你讲D野好假....  我呸~~~~

1:大家想想..东区 系工业园区....所以土地..正常来讲...全部系工业用地性质.... 无端端 中间搞个 住宅小区....
2:还有就是..前段时间。..政府不是说了...不再审批别墅用地的吗.....为什么5月份还可以批地建别墅呢???
3:房价...4300包装修...别墅9000包装修...的确不贵....广悦轩...毛坯都要13000....旧碧桂园二手洋房都卖到5000几..

大家将呢几点 联系起来 想一想  就会明白  究竟葫芦里卖什么药了....
我打个比如...如果你手上有一张烂着少少..旧着少少的钱..你会第一时间 洗出去吗??   我会咯...
点解??  边个都想..问题不要缠在自己身上.....问题越大..速度越快....

点解..工业园区内有住宅??  点解..价钱这么便宜??  点解..拿地到开盘不到3个月??
你是聪明人吧??  明白了吧!!!!!

增城土著 发表于 2009-8-25 13:04:16 | 显示全部楼层
29# 花柳仔

分析得非常到位, 一个楼盘既价值唔单止体现系房屋质量户型设计,楼盘既地理位置同周边居住环境不可或缺.
暂且不论荔园房屋质量,就其地段同周边环境就可以判断荔园绝对唔系优质潜力楼盘啦.论居住周围工业区,此乃居住大忌.论投资一个地理位置没有优势生活设施更加唔使讲既楼盘,距既升值潜力有几多唔使讲啦!
开发商同政府所谓宣传"一河两岸",大打亚运旗,避重则轻,无疑系营销手法既一种.会唔会上当就睇下你有几精明啦

发表回复