[生活烦恼] 增城奇葩男

Honey。 发表于 2015-1-1 15:49:27 | 显示全部楼层 |阅读模式
    最近有个热帖《奇葩男,分手要掂煲费》估计唔少人睇过了,当然都会睇评论。此奇葩男一直讲个女仔系出来做,你地就觉得系了,甘你地不如问问甘距有无俾过钱啊。你地有见过出来做噶仲会倒贴钱俾个男人咩,如果有,果个估计唔系傻就系癫。好多人可能认为系个女仔自己摞来,但系你地有无霖过一个人就算点堕落,都有尊严,距会发帖爆呢件事,到底系因为受噶打击有几大,到底个男人做过D咩事逼人上绝路,希望大家都唔系冷血噶人。
    试问一下大家,两个人一齐,你会唔会好似软禁甘将对方留系自己身边,如果有估计精神系有问题。你地可以想象自己系果个女仔,伴侣当自己系狗一样,(果个奇葩男都讲过就当距系条狗)时刻唔可以离开,你会唔会觉得无晒自由,衰过坐监啊。人都有屋企噶,一翻屋企,就不断打电话来,内容仲要系各种辱骂,试问有边个可以受得住,如果唔即刻去稳距,距仲要半夜走上你屋企,猛拍门按门钟,骚扰你噶屋企人,踢人拜神噶香炉,你觉得点嘛。此男仲多次问个女仔要钱使,话借俾距,请你地问一下距到底还过未。之前个女仔手机坏了,距自己话帮距摞去整,之后闹分手,个男人就叫距俾翻整手机噶钱距,女仔已经俾翻佐距了。以前个男人问距借噶钱,距都无要距还,霖住可以摆脱距已经很好了,距依家仲要人距钱距。
    个女仔想摆脱个男人,个男人就话陪多距半个月就放过距。早段时间,个女仔同朋友出去唱K,个男人就发短信叫距过去距屋企,个女仔唔想去,个男人就发短信各种辱骂。结果就逼到个女仔派出所,但系派出所就话无证据加上女仔饮佐D酒当距乱讲野。事后女仔坐陪同噶朋友车打算翻屋企,个奇葩男就开摩托一直跟住尾。害到个女仔同朋友翻唔到屋企,仲要开上高速避距,(摩托唔可以开高速),翻唔到增城只可以系其他地方过一晚了,但系边个都无霖到会有甘噶事发生,得一张身份证,只可以开一间房,训埋一间房就唔代表一定要发生D咩事,希望大家清楚。之后第二日个男人要女仔俾翻锁匙自己,个女仔本来想去距妈妈做野噶地方俾距妈妈,但系稳唔到,只可以亲自俾距了,点知个男人摞埋棍摞来,一见到距就闹,仲要摞棍敲女仔朋友噶车,叫人摞车要教训人,个女仔想报警,个男人打距手,手机跌落地就个男人踢开就跑去捡自己袋走。之后女仔朋友报警,个男人就话唔摞到个手机,就踢开。个男人睇晒女仔手机噶信息,认定女仔同个朋友就系发生佐关系,见女仔朋友开小车就想屈人钱。
QQ图片20150101153003.png 有信息为证。依家仲日日夜夜走去人地屋企骚扰。
    大家睇过果篇贴都知道个男人依家做咩工作,但系试问一下你地觉得甘噶人点解可以做到派出所,我都唔明。你地都睇到果个女仔话距之前入过去坐,但系到底系咩原因,系因为之前个男人以前噶女人来叫距还钱,距唔还,仲同人女仔打起上来,个男人前女友就去派出所告距,结果就入去坐,果阵距一样话自己噶前女友系出来做。个男人做噶坏事唔少,有女仔来问距借钱,距唔借,之后话自己屋企无佐部相机,不过果个女仔话无摞(相机不知真假),距就直接摞走人地女仔噶手提,距自己承认摞人手提。就算个女仔真系摞你相机走,你大不了报警,但系个男人知法犯法。大家觉得这样一个人讲噶野可信程度有几多。依家个女仔要同距分手了,距问人摞掂煲费,人唔俾,就话人系出来做,依家仲评论话个女仔俾钱就肯,甘我问你,甘你有无俾过钱啊,平时就问人一个女仔摞钱使,讲得好听问人借,你有无还过啊,依家仲要人俾钱你。请各位唔好抱住睇笑话噶心态,而系认清楚事实。

全部回复67 显示全部楼层
phonehoo 发表于 2015-4-1 10:38:57 来自手机 | 显示全部楼层
看热闹的,快发多张帖交代一下啊
回复 支持 2 反对 0

失魂鱼 发表于 2015-3-28 16:43:13 | 显示全部楼层
现在发展成点??

liucsheng123 发表于 2015-3-28 15:29:08 | 显示全部楼层
2582744063 发表于 2015-1-2 01:07
我实告埋你架,你所讲架一切有没证据啊。是吾是事实?如果吾是你

粤语都唔识打,我发你嘛车增城家园网。正饿仔。
回复 支持 1 反对 1

Z-Jian 发表于 2015-1-23 14:45:05 | 显示全部楼层
2582744063 发表于 2015-1-1 16:22
吴嘉欣你可以继续一直讲,但呢的都会以后作为证据。我最后一次同你讲,马上删左它,讲清事实。公开道歉!吾 ...

逗B,你太逗B了
回复 支持 1 反对 1

芳子 发表于 2015-1-22 10:19:35 | 显示全部楼层
女主,知道什么叫以暴制暴吗?不过,前提你要承认自己过去的生活是多么的错,错的多么的离谱!完全负面!

潘先生 发表于 2015-1-19 15:00:46 | 显示全部楼层
2582744063 发表于 2015-1-17 23:41
扑街吾是好串,听电话又吾敢认,话我打错。吃屎了

我滚你妹的,半夜三更迷迷糊糊打过来,劳资不上来看都把你这个杂毛忘记了,你他妈的,打架非得要在半夜三更呀,你他妈的打过来
回复 支持 0 反对 1

伯新仔 发表于 2015-1-11 17:44:38 | 显示全部楼层
婚前分后 发表于 2015-1-4 10:34
继续更新!精彩过睇港产片

一直在期待
回复 支持 1 反对 0

伯新仔 发表于 2015-1-11 17:43:52 | 显示全部楼层
niko-hu 发表于 2015-1-2 17:45
威哥做过副警,略懂立法司法执法

仲加好嘢

伯新仔 发表于 2015-1-11 17:43:33 | 显示全部楼层
稻草秂 发表于 2015-1-2 16:41
威哥··现在全增城最威你了··

A个兄弟就讲得岩囖喂

卡布channel 发表于 2015-1-11 12:51:34 | 显示全部楼层
我想看女主角照片

猥琐佬 发表于 2015-1-1 16:19:40 | 显示全部楼层
[s:119]担櫈仔霸头位

2582744063 发表于 2015-1-1 16:22:24 来自手机 | 显示全部楼层
吴嘉欣你可以继续一直讲,但呢的都会以后作为证据。我最后一次同你讲,马上删左它,讲清事实。公开道歉!吾是法庭见

2582744063 发表于 2015-1-1 16:26:26 来自手机 | 显示全部楼层
做得出就吾怕认,你是她姐定是她本人啊。

唔好嘈 发表于 2015-1-1 17:33:07 | 显示全部楼层
2582744063 发表于 2015-1-1 16:22
吴嘉欣你可以继续一直讲,但呢的都会以后作为证据。我最后一次同你讲,马上删左它,讲清事实。公开道歉!吾 ...

你就系个个男既?

花荣 发表于 2015-1-1 18:02:47 | 显示全部楼层
天作孽、犹可恕、自作孽、不可活

plato 发表于 2015-1-1 20:25:42 | 显示全部楼层
唉,早屎早超生[s:118]

没有信号的天线 发表于 2015-1-1 20:41:36 来自手机 | 显示全部楼层

颤抖的小逗比 发表于 2015-1-1 22:34:17 | 显示全部楼层
哎,早知今日,何必当初。希望能够早日解决吧。

Honey。 发表于 2015-1-2 00:09:29 来自手机 | 显示全部楼层
颤抖的小逗比 发表于 2015-1-1 22:34
哎,早知今日,何必当初。希望能够早日解决吧。

现在就是他不肯放,不分昼夜骚扰。

发表回复