我是否太多管闲事呢?

地上的沙子 发表于 2014-9-17 10:23:16 | 显示全部楼层 |阅读模式
    近期好多人结婚,本人都不例外接到一位男性朋友(新郎,应该算系酒肉朋友)噶红色炸弹,上星期六如期赴宴,点知到佐酒楼门口觉得女方一家人都好面熟,认真一睇,原来系十几年前噶邻居,新娘系比我细五、六岁噶邻家小妹妹,我初中时从镇搬到荔城市区,当时佢还是一位好可爱噶小妹妹,经常会到我屋企玩,女大十八变,依家变成亭亭玉立美丽大方噶小姑娘,如果唔系见到佢父母根本认唔出来。因为搬家后一直都未联系过,后来得知两年后佢地一家都搬走佐,所以十几年都未见过面,大家邻居时关系都好和睦。

好,讲翻主题。新郎是我在朋友聚会中认识,家庭环境还算不错,但是佢经常出来浦,我认识佢两年,佢带出来玩噶女仔不少于10个,当然我唔清楚佢同新娘系如何认识,佢对新娘如何,但是就在佢结婚前一个月,我地一齐玩,佢仲带佐一个女仔出来玩,当时我收到佢请贴时仲以为新娘系上次带出来玩个女仔,点知~~~。我应唔应该提醒下我噶老邻居,要多D注意下佢个老公呢?如果我讲佐会唔会多管闲事呢?

全部回复114 显示全部楼层
czl 发表于 2014-9-17 10:27:28 | 显示全部楼层
一个月前的事情了。就别告诉别人,当然。。你想人家为了这事超大架的话

jshf 发表于 2014-9-17 10:38:17 | 显示全部楼层
这种事说不清,道不明,人家都已经结婚了,顺其自然吧

jinshi1312 发表于 2014-9-17 10:44:44 来自手机 | 显示全部楼层
事不关己,己不劳心.别人的家事少理

augustus 发表于 2014-9-17 11:17:17 | 显示全部楼层
问问自己的心,人会变得。看看自己心得偏向

唔好嘈 发表于 2014-9-17 11:21:57 | 显示全部楼层
个个新娘有无俾距搞大个肚?

毋名氏 发表于 2014-9-17 12:08:43 | 显示全部楼层
只能说好白菜被猪拱了[s:119]

湉湉 发表于 2014-9-17 13:01:31 | 显示全部楼层
[s:117]

今晚打老虎~ 发表于 2014-9-17 14:30:50 | 显示全部楼层
可能新娘系同道中人呢!

MAH 发表于 2014-9-17 14:38:58 | 显示全部楼层
你以为个新娘咩野都唔知咩。。。

发表回复