夜蒲有感

松江花 发表于 2014-4-23 19:02:39 | 显示全部楼层 |阅读模式
系增城呢个话大唔大的地方,,只比香港大那么一点点,,居然坐落了20几间酒吧,,而且都参差不齐,,去过广州D酒吧都知道,,人家的酒吧才有文化可言。聚典同新唯一大家都知道吧?说白了就是copy广州本色,而竞争就像汉派同本色一样,大家拼设备拼装修。但是聚典同新唯一竞争得不伦不类的,,其他酒吧就唔讲了,,直头讲唔上系酒吧!DJ打碟又乱七八糟,经常跑码,增城我觉得DJ技术除了爵会那个DJ还可以外,,其他那些根本就是在耍帅,,谁看你啊。。讲完打碟讲服务,服务最差都系爵会,叫个纸巾都要等半个钟,,你是以为我喝醉了不记得就糊弄我吗?还有非诚勿扰的公主,,叫你拿个扫把扫下D玻璃碎姐,好似叫你去死咁苦口苦面。。继续讲其他方面,灯光方面,昨晚去了五一个边个间拉阔酒吧,因为系新开的场,,就去凑下热闹,,我叼,,D灯光系咁射系咁射,,一D节奏感都冇!鼓点又用空拍,可能发现自己打错,,马上又用翻鼓点。你是欺负增城冇人睇得明麽????如果我冇古错,肯定系用珍珠控台,据我所知珍珠控台上年已经停产了,宜家广州范围内新开的场都系用老虎控台,,怪不得D灯光乱七八糟咁,聚典同新唯一就肯定用老虎,,只有老虎才打得出咁噶节奏。仲有一样系全增城酒吧都做唔到噶,,就系冇酒吧做灯光show,,的确系一大遗憾,,看过灯光show的都知道,那种震撼感系几刺激几咁带动我地噶气氛,,建议增城D酒吧多D搞咁噶show。。。继续讲讲价格,,尚且可以接受的酒吧有丽蒲吧、皇冠、爵会、聚典,,咩定位就咩价位,好似华与街咁,一个细房都过千,,你估D人真系咁饮得咩。。。还请有自知之明。           对增城D酒吧真系有D失望,,广州D朋友都话增城有咁多酒吧点解要出来广州玩,,因为增城D酒吧真系唔知料到乜,,本色虽然系贵,4个人一张台就要千几,但系人地贵得有价值,DJ唔会跑马,MC唔会停顿,VJ播放效果符合气氛需求,灯光节拍准,人家的灯光show已经系一大卖点,虽然其他酒吧还有灯光show,但系本色系用老虎控台,效果肯定比珍珠控台好。汉派都有灯光show,都唔错。至于服务,,人家好似惊死慢一秒服务你咁,呢D系增城酒吧比唔到噶。但系增城酒吧有一个好处,多选择,,呢间唔好下次就去另一间,同埋D经理同DS都几玩得,几放得开,,人地即使明知自己唔饮得,如果你要饮,都陪你饮到自己顶唔紧,有时饮到自己的恻隐之心都出来了。                     小弟不才,纯粹个人见解,不喜勿喷,还请各位看官手下留情!希望增城D酒吧越做越好,等我D喜爱夜蒲之人在家门口就可以玩个痛快!

全部回复104 显示全部楼层
老油条 发表于 2014-4-23 19:13:48 | 显示全部楼层
年纪大了不喜欢去酒吧,喜欢喝茶。

没有信号的天线 发表于 2014-4-23 19:20:36 | 显示全部楼层

[s:119]

松江花 发表于 2014-4-23 19:25:18 | 显示全部楼层
老油条 发表于 2014-4-23 19:13
年纪大了不喜欢去酒吧,喜欢喝茶。

老油条都系中意饮茶啦

zc仔 发表于 2014-4-23 19:32:42 | 显示全部楼层
[s:69]系酒吧讲句野都辛苦都鬼甘

king.. 发表于 2014-4-23 19:37:06 | 显示全部楼层
早都名去蒲咯…[s:126]早都习惯了

king.. 发表于 2014-4-23 19:37:21 | 显示全部楼层
早都名去蒲咯…[s:126]早都习惯了

Swiile 发表于 2014-4-23 19:47:09 | 显示全部楼层
[s:117]

LONGWEIDONG 发表于 2014-4-23 19:48:34 | 显示全部楼层
[s:117]

香翅哥 发表于 2014-4-23 20:05:59 | 显示全部楼层
[s:69]

发表回复