三亚海鲜之旅

水平之巅 发表于 2013-11-11 22:55:12 | 显示全部楼层 |阅读模式

好多人多三亚唔了解,一般都觉得去三亚吃海鲜都会俾人搵笨,其实都唔系架,如果你识路就唔至于啦,今日教大家一个路数,下次如果有机会去三亚的话可以去三亚第一市场买海鲜(建议夜晚7点几去,甘就有机会搵到好多便靓正啦!),买完海鲜紧系要搵加工的地方啦,我个人比较中意佢友谊加工广场(个度加工店话时话都有成百家,个度的师傅手势都唔错,任君选择),如果你想边睇住个海边吃海鲜可以去三亚鱼排度吃咯,不过价格会贵好多,好似我地三个人食,材料加加工费400有找啊!确实唔错,我一般一个月都会去两三次,可以去早苗咖啡厅度饮下野,睇下三亚夜晚的海景,确实有一番滋味!!如果有想去三亚旅游的朋友,可以联系我,教翻几招俾你!晚安

有澳龙虾80元一只,觉得海南人唔系好识证,搞到唔系好好吃

有澳龙虾80元一只,觉得海南人唔系好识证,搞到唔系好好吃

盘螺15元一斤,爆炒唔错。。

盘螺15元一斤,爆炒唔错。。

虎花虾120一斤,手掌甘大只虾,清蒸最好啦

虎花虾120一斤,手掌甘大只虾,清蒸最好啦

丝庵15元一斤,清蒸再加加工场老细的秘汁确实香甜。

丝庵15元一斤,清蒸再加加工场老细的秘汁确实香甜。

唔记得咩菜!口感唔错不过好贵25元一斤

唔记得咩菜!口感唔错不过好贵25元一斤

苏眉鱼85元一斤,鱼肉好嫩,比石斑好食得多啦!

苏眉鱼85元一斤,鱼肉好嫩,比石斑好食得多啦!

螺丝螺8元一斤,不过好似话唔好要甘大只的,大只的系养殖的,野生的比较细而且颜色比较深

螺丝螺8元一斤,不过好似话唔好要甘大只的,大只的系养殖的,野生的比较细而且颜色比较深

红蟹同花蟹最抵食,10元一只啊!真系便宜过青菜

红蟹同花蟹最抵食,10元一只啊!真系便宜过青菜

全部回复67 显示全部楼层
毅力 发表于 2013-11-12 00:46:43 | 显示全部楼层
睇到都流口水

一脚牛屎 发表于 2013-11-12 01:38:26 | 显示全部楼层
土豪盛宴 `仲话加埋材料先400有找`一个月会去两三次`[s:117]对于贫困地区来讲可能系一个月或者近半年噶伙食了`

夜牵绊 发表于 2013-11-12 01:39:43 | 显示全部楼层
[s:61]

abc0378 发表于 2013-11-12 08:54:25 | 显示全部楼层
[s:59][s:59][s:59][s:59][s:59][s:59][s:59]

碎心鱼 发表于 2013-11-12 09:42:54 | 显示全部楼层
[s:61]

kw993 发表于 2013-11-12 09:56:51 | 显示全部楼层
图不搭文- -,仅仅图片所示,400蚊略贵

水平之巅 发表于 2013-11-13 21:56:52 | 显示全部楼层
毅力 发表于 2013-11-12 00:46
睇到都流口水

得闲过来试下啊!!

水平之巅 发表于 2013-11-13 21:58:28 | 显示全部楼层
一脚牛屎 发表于 2013-11-12 01:38
土豪盛宴 `仲话加埋材料先400有找`一个月会去两三次`对于贫困地区来讲可能系一个月或者近半年噶伙食 ...

间唔中吃翻次咯,一次几个人都系300几,都值架

水平之巅 发表于 2013-11-13 22:00:06 | 显示全部楼层
kw993 发表于 2013-11-12 09:56
图不搭文- -,仅仅图片所示,400蚊略贵

唔知点搞啊,我系按顺序写架,全部加埋系350。。

发表回复