今晚好唔开心

暖暖の傢 发表于 2008-12-21 22:06:18 | 显示全部楼层 |阅读模式
初时同妈咪吵架,我知唔应该吵,但系........听到巨甘话,我真系好唔开心.........好想哭...
出来做野一年,的确我无点俾过她巨用,但是平时我都会买D野番来俾巨吃,唔通对于她,无野俾钱重要?成日话哥哥有钱俾巨洗,我无,我想噶??平时我成日唔舒服都要用钱噶.......加上我份工资都是本来就唔是好多,依加系哥哥度帮手,又无工资,睇到哥哥甘辛苦,两兄妹有咩好计?有无工资对于我都唔重要,点解仲要同我讲埋依D话,讨厌,钱钱钱,我就是讨厌钱..............................点解我爱噶人都钟意钱...........

全部回复26 显示全部楼层
最爱alizee 发表于 2008-12-21 22:10:56 | 显示全部楼层
迟D就无事咯
我都试过甘啦

暖暖の傢 发表于 2008-12-21 22:13:17 | 显示全部楼层
2# 最爱alizee

希望啦,如果我有钱,一切就会唔同,我真系无用........的确巨想要噶,我俾唔到巨,你骂我亦无言了

最爱alizee 发表于 2008-12-21 22:16:22 | 显示全部楼层
钱,有边个唔想有吖
讲现实D,咩都系钱作怪

收拾心情 发表于 2008-12-21 22:18:33 | 显示全部楼层
哎~钱唔米万能 无钱就万万不能

野猪茶馆 发表于 2008-12-21 22:19:23 | 显示全部楼层
讲真,觉得你妈咁话你又系唔系几好。你先出来做野一年啫,够自己洗已经好好咯。
不过始终系你妈,点都要好好孝顺距。

最爱alizee 发表于 2008-12-21 22:23:01 | 显示全部楼层
甘咪去嫁个有钱人咯
嘿嘿

evannnn 发表于 2008-12-21 22:25:02 | 显示全部楼层
系啊,呢个系现实嘅社会啊..

于楼大阿妈呢个问题,我觉得我老妈子真系对我同我哥好好,佢吾使我同我哥比钱番屋,只要管得到自己就好..

不过,佢都经常叫我地存钱,所以我地亦好听话,存下钱..

好多谢我老妈子啊..

愈jun 发表于 2008-12-21 22:28:26 | 显示全部楼层
过节啊·。·。无吵啦·

(*^__^*) 嘻嘻··

暖暖の傢 发表于 2008-12-21 22:33:52 | 显示全部楼层
6# 野猪茶馆

做子女噶,唔理点俾巨骂,都要孝顺.................但巨唔明,我个心好痛.................平时我无咩钱,都会买野番来吃,都无话自己系出面吃,唔理家人........巨都唔体谅,对于巨,就是钱重要

发表回复