爱心新年行,去马

猥琐佬 发表于 2013-2-5 07:38:55 | 显示全部楼层 |阅读模式
农历新年前蒲公英最后一次大型探访活动展开,向部分有需要的人送上真诚的祝福[s:98]
早上7点9挂广集合,甘岩落起细雨,情比雨丝 问你可会......弊,差D想唱翻支歌仔应下景[s:121]
报名人数太多可惜矛甘多车,装吾落,只批准了一半的申请者,如果厚车又厚爱心又厚时间又吾计较油费个D社会人士......你懂
滴......[s:119]
车队向着各自的对象出发.
其他人咩情况吾知,不过猥琐佬跟呢条线发生两段小插曲:
插曲1:
去到和某关注对象家后,是个妹妹仔,适合带去睇金鱼个种.见到距屋企放系副象棋系度,问曰:会下否?答曰:懂
5个女的矛一个识象棋,于是猥琐佬就免为奇难落场同个妹妹仔玩翻盘,本猥琐佬原意是想比个妹妹仔赢左过年开心一下,点知捉下捉下觉得有D吾对路[s:69] ,环境气氛完全变晒,吾算个妹妹仔,同猥琐佬一齐来的五个女人十只眼睛喷发出仇恨的光芒,可能A5条女比我猥琐左成朝条气吾顺,如果猥琐佬我衰系个15岁噶妹妹仔手上肯定比距地几个唱到脸黄.唱足成世都厚份[s:83] .....距地D眼睛已经全部变成月牙型睇住睇我衰,妹妹仔对吾住都要做一次咯,猥琐佬贱格到下杀手搞掂左个妹妹仔[s:87] ......老实讲,一个初中小女生能有这棋艺算系吾错了,起码比同猥琐佬一齐来那5个二货要好好多,思路相对清晰,是个聪明的小姑娘,赞一个[s:91]

插曲二:
去探访的第二户是两个老公公和老婆婆,他们是夫妇,亦不是孤独的老头,但农村有句土语叫:仔多饿死爷,生得仔多有时候亦吾见得系好事,人地D家事猥琐佬亦不过多评论,这对老头夫妇见到我地到来好开心(其实好多时候,D小朋友和老人家有人同距地聊天就好开心的了)走个阵两夫妇还送上特产黄塘头菜比我地,一行六人矛人敢收呢份礼物,但吾收吾比走,就系甘二一人一只装左几只意思意思一下出门回程,点知行左几百米,A个吾知70定系80岁噶阿伯居然背起了半蛇皮袋(大袋)头菜追到塘边转角位追上我地......猥琐佬呢个时候都吾知讲咩好了[s:106] ......人间自有真情在[s:98]

在此感谢蒲公英队员购买和分配物资,出钱又出力兼做埋孤璃
    感谢八位柴可夫队员
    感谢社会上的热心人士对蒲公英支持
来年再见!祝大家新年快乐,万事如意!!

注:吾知边个编排路线的,居然甘知本猥琐佬D心思,一车六个人,一个少妇外+四个妹妹仔,距地五个人比我猥琐左成个早上真系睇见都觉得可怜啊......希望今年距地几个吾好发恶梦就得咯[s:92]
实习战地记者:猥琐佬
  201-02-05早晨

全部回复140 显示全部楼层
猥琐佬 发表于 2013-2-5 07:39:41 | 显示全部楼层

[s:119] 避雨先

猥琐佬 发表于 2013-2-5 07:40:17 | 显示全部楼层

[s:119] 咸鱼式的呼唤

猥琐佬 发表于 2013-2-5 07:41:01 | 显示全部楼层

[s:119] 女多男少,睇来增城D小DD吾够D小妹妹甘好爱心

猥琐佬 发表于 2013-2-5 07:41:34 | 显示全部楼层
[s:119]

猥琐佬 发表于 2013-2-5 07:42:04 | 显示全部楼层

[s:119] 喷左个车牌号码先,否则厚人会发烂渣

猥琐佬 发表于 2013-2-5 07:42:34 | 显示全部楼层

[s:98] 隔离热心的大婶亦过来了

猥琐佬 发表于 2013-2-5 07:43:05 | 显示全部楼层
[s:98]

猥琐佬 发表于 2013-2-5 07:43:37 | 显示全部楼层

[s:98] 又及到我家微笑妹妹

猥琐佬 发表于 2013-2-5 07:44:09 | 显示全部楼层
[s:98]

发表回复