增城买奇瑞车的朋友一定要看!警惕梅花园4S~!

车臣 发表于 2007-5-15 00:00:51 | 显示全部楼层 |阅读模式
系梅花园奇瑞4S店买左一部旗云,吾好问我买着几钱。55555 系大降价之前买嘎!买左11万!!心痛中!

买车个阵4S话系进口机头,要6000公里先要首保。所以3000公里自己换左机油。到6000公里去梅花园首保。早上去到11点左右

他们将我部车开到维修车间升起,然后叫我去休息室等。休息室隔住玻璃可以看到维修车间的情况。

等到12点左右,有个人来问我要吾饭盒。我以为要收钱,加上吾米甘想吃饭,所以讲吾要。(后来先知免费的!)

休息室有饮料同碗仔面卖,我就买左个碗仔面,配有滚水。吃。。。之后一直系甘等。。。。等到下午3点几

他们将我部车放落来,开去吾知边度随便用水冲湿下,就话洗左车。交车俾我话保养完毕。。。。

好似系我等的过程中他们只升起我部车来左睇睇,右睇睇,根本无系我部车换乜落来。

之后我睇睇保养单上竟然写住,换左机油,机滤,还有个波箱轴承。。

我就问:我好似未睇到你地帮我换呢D也,点解你地写出甘多来。

他们回答:绝对换了的,放心,我们不会骗你的。

因为当时系新手,吾明甘多,加上等左甘耐,好烦,随便签左字就走左。

跟住部车开到9000公里左右,听到发动机有D异响,开去朋友的修车店检查,吾查吾知道,一查竟然有大发现!

机滤灰尘多到难以形容!!而且仲穿左几个窿~~~!由此判断机滤出厂到现在根本没换过!

机油非常非常黑!!!如果6000公里首保换左机油,无可能甘黑!!由此判断呢D系我3000公里个阵换的机油!!!

个个乜波箱轴承就吾清楚!!好有可能都系没换。

加上个日我根本未睇到他们系我部车换也落来,(我净系吃碗仔面个几分钟时间,未睇)其余时间都睇到实!依家100%肯定。首保乜也都未换!!!

真系有无搞错!堂堂4S点竟然甘样骗顾客!!

这些我都是我的亲身经历!。。。。梅花园4S真系要BS!!

全部回复5 显示全部楼层
悠然 发表于 2007-5-15 16:15:21 | 显示全部楼层
有钱都吾好买奇瑞车啦!依家车甘便宜,大把选择!我座过朋友个部风云,隔音超差,好似座拖拉机甘!
我系话隔音,其它就吾清楚咯,中意奇瑞的朋友吾好 [s:88] 我啊哈哈!

丨煞丨 发表于 2007-12-24 14:06:28 | 显示全部楼层
[s:122] [s:122] [s:122]

xiao哲 发表于 2007-12-25 17:15:18 | 显示全部楼层
现在奇瑞还是不错的。就是管理没跟上。。呵呵。。

我有几个朋友毕业都签去了奇瑞,整个公司很上进。 [s:126]

ericxian 发表于 2009-7-14 19:19:58 | 显示全部楼层
路过路过..

发表回复