再一次~激情海钓归来`玩全世界速度最快的鱼~马林

feng子 发表于 2012-7-16 22:06:25 | 显示全部楼层
睇咗视频先知,喺每句话都有粗口。。。不过,呢D粗口喺增城麻甩佬口中真喺最常听不过啦,简直同语气助词没乜分别!特别喺一班好朋友一齐噶时候,粗口更加喺必不可少噶调剂啦!有时激动起来大家点都会有一两句粗口弹出,我觉得唔使小题大做咯!
当然,讲粗口确实喺唔文明!
所以我觉得大家都冲动咗咯!

潘家二少 发表于 2012-7-16 23:58:57 | 显示全部楼层
feng子 发表于 2012-7-16 22:06
睇咗视频先知,喺每句话都有粗口。。。不过,呢D粗口喺增城麻甩佬口中真喺最常听不过啦,简直同语气助词没乜 ...

我认同你讲的是岩的。所以说嘛。现在好多人回贴都喜欢鸡蛋拣骨头。总喜欢找毛病唱衰人要显得自己高尚`搞到都好多人不敢发贴了。我才叼距的。还拜托人地唔好暴粗。别人的生活习惯不用去为了某人而改变吧。你话岩吗。岩睇就睇。唔岩睇就算。何必纠结别人说些什么呢。C兄我讲得岩唔岩。响人地贴话人来显得自己高尚的人。真的很2B。感谢C兄讲了公平的说话。

潘家二少 发表于 2012-7-17 00:00:53 | 显示全部楼层
feng子 发表于 2012-7-16 22:06
睇咗视频先知,喺每句话都有粗口。。。不过,呢D粗口喺增城麻甩佬口中真喺最常听不过啦,简直同语气助词没乜 ...

我系睇唔习惯距果D。唱衰人来显得自己高尚的2B。论坛最多呢D人。睇到都烦。也许我是冲动了。请见量`

潘家二少 发表于 2012-7-17 00:03:41 | 显示全部楼层
失魂鱼 发表于 2012-7-16 14:30
有时一句粗话唔代表乜野。

嗯。谁敢说一世人无讲过一句粗话?如果真的有。那你的真质素好高`你说对吗。

feng子 发表于 2012-7-17 00:57:52 | 显示全部楼层
潘家二少 发表于 2012-7-16 23:58
我认同你讲的是岩的。所以说嘛。现在好多人回贴都喜欢鸡蛋拣骨头。总喜欢找毛病唱衰人要显得自己高尚`搞到 ...

我都喺有个句讲个句,大家都唔好介意咯,大家笑下咪算咯,又唔喺乜大事![s:92]

feng子 发表于 2012-7-17 00:58:35 | 显示全部楼层
潘家二少 发表于 2012-7-17 00:00
我系睇唔习惯距果D。唱衰人来显得自己高尚的2B。论坛最多呢D人。睇到都烦。也许我是冲动了。请见量`

好羡慕你经常可以出海,我都好向往大海。。呵呵

潘家二少 发表于 2012-7-17 02:09:33 | 显示全部楼层
feng子 发表于 2012-7-17 00:58
好羡慕你经常可以出海,我都好向往大海。。呵呵

讲唔定以后是有机会的哟。海上的魅力真的很大很大`[s:72]

feng子 发表于 2012-7-17 09:15:23 | 显示全部楼层
潘家二少 发表于 2012-7-17 02:09
讲唔定以后是有机会的哟。海上的魅力真的很大很大`

有机会要跟你学下嘢。。[s:93]

阳广银19740728 发表于 2012-7-17 15:44:40 | 显示全部楼层
[s:81]

Husky 发表于 2012-7-17 20:49:18 | 显示全部楼层
增中的张老师---走鸡,他好这一口的?![s:92]

发表回复