东莞石碣交,交通违章罚款经历!

唔系增城人 发表于 2007-4-9 14:25:34 | 显示全部楼层 |阅读模式
讲起就把几火,前几日去石碣交违章罚款,去石碣交警大队打个单,之后叫我去工商银行或商业银行交钱,我第一次去石碣交违章罚款,问她,呢度边度有工商银行(因为我有广州既工行卡)她话出去转右,点知我照她甘话,稳着半日都没稳到工行,无计唯有稳路人,终于稳到一间工行,问门口个保安,交交通违章罚款边度交,他话唔可以交现金,只可以去柜员机交,而且要东莞本地既卡先得! [s:19] 有无搞错,唔同要甘样特登去开张东莞既工行卡咩,之后个个保安好唔耐烦甘讲你无东莞既卡,米去商业银行交罗。我问他商业银行系边,个个扑街保安随便指着指上面,无计气愤甘开车向他指个个方向稳,又稳着几十分钟仲系稳唔到,又问人,几经辛苦终于稳到,(原来个个商业银行系过这江龙桥一直行左手边就睇到)去到间商业银行,门口有几个保安睇到你系交违章罚款架,就会极力推销叫你办一张银行卡,交罚款去ATM几分钟就搞点,唔使排队交钱,(我更系唔理他啦)排队交钱走人,真系唔好话,石碣呢到路边d摄像头比任何打城市都要多,如果你唔注意既话就好容易中招! [s:25]

全部回复4 显示全部楼层
平凡人 发表于 2007-4-29 22:51:33 | 显示全部楼层
[s:85]

ericsson 发表于 2007-6-24 14:48:56 | 显示全部楼层
深圳车友为你服务,专业代办违章,www.luckycar.any2000.com

2cgliang 发表于 2007-6-28 18:42:44 | 显示全部楼层
我都试过,不过我给那个保安五元,他用他的卡帮我交 了。

ericxian 发表于 2009-7-14 09:15:32 | 显示全部楼层
路过路过.

发表回复