行过路过 入来睇下啊~

QQ_Q7 发表于 2011-6-29 23:14:51 | 显示全部楼层 |阅读模式
我呢 系增城某间大学噶学生 来左增城一年啦 行黎行去好似稳唔到好既地方hea(特指挂绿)
觉得M记肯德基唔系中午冷气都开唔劲 食得多都会厌啦 小站性价比唔高咯 环境旧野食非常一般
楼上楼下大快活大长今长期对于学生来讲真系有滴贵lor 而且据我所知 增城常住人口里面大学生召左好大噶比例
但系增城既消费坏境跟唔上学生呢滴年轻人群既需求 我知道有桌游店 但系唔多唔大而且比较偏甘

微博呢排成日会转发厦门鼓浪屿滴小店 我自己好钟意收藏同埋会有好多想法 想系挂绿附近开间类似甘既店
卖滴特别既精品 做快餐甜品 桌游 提供wifi 定位年轻人 学生 我有信心如果真系有得做 将距做成挂绿风格最特别既店之一
唔知道类似甘既店 大家会唔会有兴趣支持呢?
其实我仲有好多想法 好多心思 当然系呢度唔方便提 我想问噶系 学生你地一般一个星期出几多次挂绿 或者你地系挂绿行街最经常逛边度 人均20-25接唔接受得到(食饭的话)
做个调查睇下可行性大唔大啦
因为觉得增城既呢滴餐饮业真系令我有点郁闷咯 服务态度差 性价比唔高 而且单一 仲有一样 我觉得好缺 没特色
因为我地后生 虽然系2B 但系唔代表我地比人差 !
希望支持下!

全部回复19 显示全部楼层
零晨 发表于 2011-6-30 09:14:22 | 显示全部楼层
占个位...

zceri90 发表于 2011-7-4 14:56:13 | 显示全部楼层
不错的想法…

伯新仔 发表于 2011-7-4 19:45:34 | 显示全部楼层
想法系几唔错,但系里位同学有无调查过挂绿附近D铺租呢。仲有如果你要做得甘大甘潮,你又要投资几多钱呢,里个仲系其次。如果你做大做潮,收费肯定又系贵架啦。这个东西是成正比的啦,同学!

猫妖-佩欣 发表于 2011-7-27 13:49:58 | 显示全部楼层
作为赠增城人,支持你,同年人。。。

三鹿奶粉 发表于 2011-7-27 14:56:12 | 显示全部楼层
毕业1年果然更不上时代了····读书时担心的只是吃喝玩乐[s:126]

情感动力 发表于 2011-8-16 13:23:46 | 显示全部楼层
[s:91]

茶香味 发表于 2011-8-28 11:46:20 | 显示全部楼层
[s:122]

如果●爱 发表于 2011-8-28 17:11:46 | 显示全部楼层
[s:91]

13431086040 发表于 2011-8-30 15:56:58 | 显示全部楼层
支持你

发表回复