水深危险,请勿嬉水!

jia328 发表于 2011-6-25 10:43:48 | 显示全部楼层 |阅读模式
申糖事件影响,因为“家园”今日开返,所以此贴迟了。

6月12中午路过增城旧粉厂隔离绿道(荔城街相江北路),见到有十几人围观(后嚟当然就越嚟越多人),本人就行前去睇睇。发现:离岸边有个大约十岁左右嘅男仔尸体浮上水面,岸边有几个人响度痛哭(应该係家属)。[s:62] 就离现场唔到20米就有一个警示牌......

应该又係一单儿童嬉水遇溺事件![s:117]

所以夏天已到,好多学校都快放假啦,希望大家睇好自己屋企细路,小心出意外!!![s:122]

于是我就向隔离围观嘅附近住细路,佢哋话:死者係附近租屋住嘅外省细路,前一日下午响离现场上游200米外嘅篮球场打篮球,后嚟个篮球跌落河,于是佢就脱光衫裤落水执波,结果就一落水就再都冇得上嚟咯......

全部回复98 显示全部楼层
心往何方 发表于 2011-6-25 10:48:00 | 显示全部楼层
怎么没人把那尸体捞上来

新鲜 发表于 2011-6-25 11:21:29 | 显示全部楼层
[s:106]可怜。。恐怖。。怎么没人处理?

所谓嬉山莫嬉水。阿弥陀佛。。

重见 发表于 2011-6-25 11:25:31 | 显示全部楼层
[s:78]  就没有人处理

有空聊聊 发表于 2011-6-25 11:53:05 | 显示全部楼层
已经是最近第二位在那个附近捞上来的死者咯,。。。阿弥陀佛

木````子 发表于 2011-6-25 12:18:32 | 显示全部楼层
篮球惹的祸

心有所属 发表于 2011-6-25 12:24:07 | 显示全部楼层

可怜···················[s:106]

quito 发表于 2011-6-25 12:31:43 | 显示全部楼层
[s:106]

R。H 发表于 2011-6-25 13:04:47 | 显示全部楼层
个男籽今年先11岁啊。可惜

R。H 发表于 2011-6-25 13:05:51 | 显示全部楼层
回复 心往何方 的帖子

后来距爸爸同一名老乡一起捞上来的。

发表回复