咚哩个咚 发表于 2018-3-13 09:19:06

年龄到了,未稳老婆的,过时过节催死,唔惜追女仔的更加死。。

婚姻大事,你唔急,你屋企人同你急,你亲戚同你急!一翻屋就提结婚!头都爆!上次大伯介绍一个女同我相亲!30岁人,大我五岁!年龄我都可以勉强接受,一睇,都变左阿姨咯,个面上滴斑。。我唔敢讲我有钱,靓仔!有才华!阿伯话我家里没咩钱,没家底!就是只有农村一幢楼增城一间屋!问我嫌什么!!人底看得上我就唔错!我觉得唔中意就是五中意,难道要硬来!我个人睇起来又比较年轻化的,要我配个啊姨,一世对住一个唔中意的人,我宁愿唔结婚!我唔想一锤子打死距!阿伯个代思想可能有点那个什么!先唔讲,我表姐也属于九零后,思想唔会甘古板,距睇左后都话是老左滴,真是唔得!反正就是压力来了!躲都躲唔住,我都努力紧,唔话我无动于衷!哎,暂时告唔到段落

1980ygc 发表于 2018-3-13 16:17:11

女的大你5岁??

咚哩个咚 发表于 2018-3-13 22:25:05

1980ygc 发表于 2018-3-13 16:17
女的大你5岁??

嗯嗯,是啊!

咚哩个咚 发表于 2018-3-13 22:26:06

女的大你5岁??

嗯嗯,就是

咚哩个咚 发表于 2018-3-13 23:55:01

女的大你5岁??

嗯嗯,就是啊

娇7903 发表于 2018-3-14 05:46:02

25就急了

咚哩个咚 发表于 2018-3-14 10:07:47

娇7903 发表于 2018-3-14 05:46
25就急了

比我大的表哥表姐都结了婚,到我了啦,全家,同个滴比较亲的亲戚都催我!!老实讲。结婚是躲唔到的,是差唔到上下咯,25岁!!!!

天真 发表于 2018-3-14 10:13:21

女的上了30岁是老得比较快了,你才25岁,急条毛!!

咚哩个咚 发表于 2018-3-14 12:39:08

天真 发表于 2018-3-14 10:13
女的上了30岁是老得比较快了,你才25岁,急条毛!!

时候也合适了,不能就只忙着工作,女朋友都不找吧!人生大事,躲不开,再说上次的相亲肯定没成,还得努力,望有缘人出现

欣6004 发表于 2018-3-16 08:55:08

年纪一到,屋企人个个催,系好烦不过稳个甘老噶,就确实有点过了
页: [1] 2 3 4
查看完整版本: 年龄到了,未稳老婆的,过时过节催死,唔惜追女仔的更加死。。