wx_wqOE7EO6 发表于 2015-11-12 13:41:06

我和他的故事

我同距一起*年了,距比我大**岁,离左婚,有个仔跟距,我地1*年*月份在一起的,个阵时距咩都无,租了一间500元月租既屋,我同距同距个仔三个人一齐住,我话我唔介意,我中意噶系你个人,只要你有上进心就得了,于是我地一齐生活佐差不多四年,期间有好多唔开心噶事发生,因为距自信心不足,经常沉迷打麻将玩游戏中,我地都吵过好多次,但好多时都系开心噶,虽然无钱无屋无车,但距对我都仲系唔错,咩都识为我霖。我真系好有冲动想同距结婚,但系直到13年尾距开始慢慢变了,经常因为一点小事同我吵,经常同人发暧昧信息,偷偷删信息,我就猜到距外面有女人了。直到*年,距终于同我摊牌了,我好伤心甘在那个地方搬翻自己屋企,我发现距偷偷买了台车我一点都唔知道,距话距供的,我知道系个女人赞助的,个女人系距前老板娘,至于距地几时一齐的我真系唔知,应该系**年就搞埋一齐了,我真系心都掏空了,我一心一意对待既男人····我百般无奈,但系距呃我,话同个女人只系合作伙伴,我好傻好天真,竟然相信了,坚持到如今我真系坚持唔落去了,距地已经彻底一齐住了,我知道个女人俾到距噶我都俾唔到,同个女人一齐距可以做老板,距可以俾更好噶条件距个仔,距有优质噶社会地位,而我咩都带携唔到距,朋友话距都系为我好,但系我真系放唔低,点解我都唔介意距距反而甘样,希望有人可以点醒我

欣欣向荣 发表于 2015-11-12 15:52:27

jou2jou2 发表于 2015-11-12 14:20:07

RE: 我和他的故事

佛语,凡果必有因。既然不是属于你的,你就放手吧。这样对你,对他都是很好的事。如果你一味痛苦地继续无谓的坚持,只你会令你更痛苦。明眼人都看得出来,你们已经结束了,一切都过去了。坚决点,重新好好生活,找真正属于你的另一半。

小白不知道了 发表于 2015-11-12 13:49:13

受咁大利益诱惑,而你系绊脚石,所以张你抛开。。。就系咁咯~

千语千寻 发表于 2015-11-12 14:03:25

现实问题

lizhining 发表于 2015-11-12 14:26:41

我感受到你的痛

13826456337 发表于 2015-11-12 15:57:36

唉╯▂╰

双子兴 发表于 2015-11-12 19:06:22

经一事,长一智

MAH 发表于 2015-11-12 19:24:40

少奋斗二十年外加飙升噶社会地位,一般人都唔会拒绝怕。。。

fetcome 发表于 2015-11-12 21:27:47

页: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 我和他的故事