田螺 发表于 2011-2-21 20:58:30

回复 Calisto茉銍 的帖子

连接上面的。。。试问你说出来的那些话,你自己有没有经过脑子说出来的,请问你自己知道什么?或许用大梵的话问回你转头,你!懂什么??、你知道什么??你了解几多??

Calisto茉銍 发表于 2011-2-23 11:40:45

你!懂什么??、你知道什么??你了解几多??
干呢句话我可以甘理解磨?你指紧我系到同我讲.你识米西窝.你DAY.D米也??你米都唔DAY噶哇`无系到乱讲也窝```我可以甘理解磨?
你每个星期都有队员去睇`去关心呢个啊婆....甘我可以甘理解磨?? 你关心难道只有呢个啊婆?增城有千千万万个有需要帮助噶人...不过我知你一定会甘讲`力量有限. 帮得一个得一个
队员系要用真心去帮人..唔米讲`甘大力.
.上边个朋友`一句话就话我无脑``我霖你呢朋友都好大声..我讲噶可笑的人类.你又能理解多少??前一排`系网到就睇到一张话`义工队`分门别派``米也公数`米米之类噶贴``唔知系米讲紧你义工队呢??我只系想问问`无其他意思`
甘我又问下咯``你发呢张贴噶意思系.想话比人听`你义工厚几位大啊`定想系到宣传下`叫多D人来参加你义工队啊???定系最简单啊``就系心里想怀念呢位婆婆啊?

乖撩 发表于 2011-2-23 12:47:07

你又知道我地做多少野啊!你知道米啊!今大口气啊!发各你好自私啊!又乱讲啊!

乖撩 发表于 2011-2-23 12:49:30

你无脑架!无爱心架!你今大口气啊!发各你好自私啊!又乱讲啊!

大梵 发表于 2011-2-23 15:00:01

呢张帖,包括我之前发噶所有关于义工噶帖,其动机都喺出于表达自己噶感受。
呵呵~你想点理解就点理解啦~道不同,不相为谋。
既然大家思想5同,何必为张帖挣拗呢~何必讲D甘难听噶嘢呢~

田螺 发表于 2011-2-23 19:50:43

其实你自己是感霖姐,事实上好多野你是五知道或者你是五理解或者是你唔清楚,你呢距话“、、、、你每个星期都有队员去睇`去关心呢个啊婆....甘我可以甘理解磨?? 你关心难道只有呢个啊婆?增城有千千万万个有需要帮助噶人...不过我知你一定会甘讲`力量有限. 帮得一个得一个
队员系要用真心去帮人..唔米讲`甘大力、、我可以甘同你讲,我做义工我是用个心同埋我的力去做噶,我可以同你讲一件真实的事,可能你会唔相信,但是那是事实!!还有你的那句话”甘我又问下咯``你发呢张贴噶意思系.想话比人听`你义工厚几位大啊`定想系到宣传下`叫多D人来参加你义工队啊???定系最简单啊``就系心里想怀念呢位婆婆啊?、、、、、请问你有无去做过一些简单的事情帮助过其他人??我们义工不伟大,问题是出现在你身上,其实你还有很多不懂得事,增城市是有千千万万个有需要帮助的人,试问你自己是处于什么状态呢??

Calisto茉銍 发表于 2011-2-24 12:47:15

田螺 发表于 2011-2-23 19:50 static/image/common/back.gif

其实你自己是感霖姐,事实上好多野你是五知道或者你是五理解或者是你唔清楚,你呢 ...

那..呢位朋友讲人就厚道理咯..
我真系好想听你讲个真实噶事.我都会相信你.
做任何也都系会出现问题..问题就用来解决噶.对??
我都未讲过你伟大...
啱`我系未做过米也帮助噶人也`..不过我记得我小学个时系搭巴士返屋噶..我记得我让座.我仲好记得个啊婆同我讲`呢个细老哥真系好也...系好家教...呢句话`10几年咯`个情景讲噶话`我到架下都未模糊过...最紧噶` 我去新塘`我都让过座.系医院有一对老婆婆`去睇病`唔知系边`我带距过去..就一句`唔该`青年仔...我觉得我已经够咯`
你地可能会讲.你系到吹水借``你可能米都无做过`你只不过系到吹借..
点霖`点讲`我都无问题..做好事`不记功不记名..
或者你地都会甘讲``呢D甘细噶事`系人都晓做啦..又唔米`米也大事..
系``我做噶系细事``不过我觉的`做呢D平常事`系用心去做..唔米为开米也而去做.啱磨??
上边个句话``也都系我一开始讲个句`(可笑的人类)点解讲出来.的理由..
啱``不懂的事`我好多都唔识..人生为米???米就系去更多不懂的事啊答案咯``
不过`我认为.追求答案中噶过程更加重要..
最后讲一句``我D甘噶人`可以加入义工队磨??

田螺 发表于 2011-2-24 21:51:49

你讲的事例,的确唔少人做到!!包括我自己也做过不少,其实那结果不重要,过程更重要。但这对于一些人来说是没有做过得,甚至会说这样做,虚伪。。 “”。。。最后讲一句``我D甘噶人`可以加入义工队磨??:你什么·人??不重要,重要的是你有没有那个心。。

没有信号的天线 发表于 2011-2-24 23:48:08

回复 田螺 的帖子

他先前的语言已经令人反感,蒲公英不需要这样的人!!!

Calisto茉銍 发表于 2011-2-25 11:59:47

田螺 发表于 2011-2-24 21:51 static/image/common/back.gif

你讲的事例,的确唔少人做到!!包括我自己也做过不少,其实那结果不重要,过程更 ...

呢位朋友..你睇吓你下面写D米???
哈哈..做也有心唔一定得..不过无心就一定唔得...
一个公开噶团队.一个义务.义工噶团队...外界噶小小声音就接受唔到..唉...今次都唔想用D刺激D噶词咯...免得又比人话...
知.我都知我无资格入`义工队...不过我生活中噶小事`我都会做..
第日都系潜水好....
页: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 卢婆婆·一路走好