增城最无良最邋遢奸商烧烤档

木子菲菲 发表于 2020-5-14 00:38:52 来自手机 | 显示全部楼层 |阅读模式
如题一样,开始唔知道呢档烧烤档居然甘做生意。

一晚我同朋友饮完酒之后,准备稳宵夜食。

正好路过沙园路,睇到路口有档烧烤档,甘就过去食咯。

点知俾人当水鱼甘劏,两个人随便点左半打细蚝,两串中翼,两条茄,一个干鱿鱼,四条热狗,半打掌中宝,半打韭菜,半打豆角,四支哈尔滨啤酒就系甘多,埋单时非常惊喜,居然两百几。

于是质问肥佬板点解甘贵,肥佬板回答距度就系甘噶价。

我地再问,距滴野价格!

肥佬板就答,啤酒4支60咯,干鱿鱼都50咯,细蚝半打30,中翼两串就30,茄又30,加加埋埋就系甘噶数。

ok,当时我地无出声,直接埋单就走咯。

过左几晚,我就叫朋友再过去距档烧烤档度,先问价格。

后来问完,同我地之前噶价格唔一样,好明显就系当水鱼一样甘劏,问价一个样,唔问价又另外一个样,甘你地话系么?

另外一个问题邋遢,大家睇下图,生蚝同洗生蚝滴水,垃圾桶旁边就系放生蚝同洗生蚝,洗完生蚝放系垃圾桶上面,以为稳块给布挡住就唔会有细菌?

开始我地唔知道,后来睇到系垃圾桶,霖起都想呕。

怪唔知得过晚食完就又呕又屙,原来问题出系呢度!

唔明白就系甘无良,甘邋遢都仲有人帮衬距?

系唔系滴人无卫生常识定系贪距够邋遢?

希望大家认住呢档野,千期唔好帮衬距咯,濑野就唔好咯,宜家又系疫情!

全部回复6 显示全部楼层
善解人心 发表于 2020-5-18 11:24:22 来自手机 | 显示全部楼层
我知道哪里,沙园路口,肥佬烧烤,已经不止一次上家园网了!

晴天。44 发表于 2020-5-18 21:48:14 来自手机 | 显示全部楼层
我都去过,呃死人,发誓唔去

小姐姐1 发表于 2020-5-18 22:00:06 来自手机 | 显示全部楼层
昨晚才去

牛粪我这坨最大 发表于 2020-5-18 23:30:15 | 显示全部楼层
那个无牌无证占道经营烧烤档已经开很久,奇怪没人去管?这样的路边档又脏又臭,又不用交租,对比之下收费比餐厅还贵,不明白还有人去,真是自找其辱。

七色彩虹39 发表于 2020-5-19 13:24:46 来自手机 | 显示全部楼层
善解人心 发表于 2020-5-18 11:24
我知道哪里,沙园路口,肥佬烧烤,已经不止一次上家园网了!

系咪系交警对面度呀

骑着马落增城 发表于 2020-5-19 16:24:18 来自手机 | 显示全部楼层
打电话去投诉

发表回复