增城家园

快捷登录

搜索

呢个增城男不给工钱,还恶过人!

增城家园网友@_7064

通过朋友介绍,到荔城街某安置房做嘢。

我做的是弱电工作,主要系拉电线,装面板。

因为朋友介绍,没有签什么合同,按做散工计算。

个个包工头同我结算系,做几多计几多。

结果包工头张某,竟然将我的工钱拖左一年。

先三千六蚊的,从2018年拖过2019年。

欠我工钱,拉黑我总要恶过我,系电话度闹我?

前两日打电话过去,仲问我整日打电话比距系咩意思。

我就话距,你拖我工钱唔洗比我啊?

一拖再拖,就好比,今日话天日,天日话后日,永无止尽。

张某还叫我去劳动局告距,真系唔爱面。

姓张的你改姓好了,这么会赖账,面皮之厚。

有钱买思域过年冇钱结账?

仲同我讲过年得几百蚊洗,屋企门口都唔敢出。

笑死隔离村只猪,请人做耶唔比钱,我同你做小小嘢,一蚊工钱都没给我。

希望大家唔好中招,呢个包工头肯定又呃人去新塘了,话新塘有工程。

当初话当月同我结算工钱,一滴口齿都冇。

没错就去劳动局告距,我之前就试过,不用花钱的,劳动局会找他

Yagami 发表于 2019-3-11 09:07
没错就去劳动局告距,我之前就试过,不用花钱的,劳动局会找他

劳动局就得了

QQ|手机版|Archiver|增城家园 ( 粤ICP备12065559号-1 )

GMT+8, 2019-5-21 13:10