增城呢个人甘既事都做得出!系米俾人落“降头”?

Ming75 发表于 2018-4-21 22:31:23 来自手机 | 显示全部楼层 |阅读模式
我细佬(弟弟)系网上识开一个男噶。

呢个男子谢某,自称增城人,住系增城华立学院的乐活小镇。

自从我细佬认识呢个谢某后,经常和他一齐玩游戏。

在和谢某一齐玩三个月期间,我细佬一共借左16000几蚊给他。

每次给谢某的钱,从几千蚊到百几蚊不等!

(这都是我事后才知道)

自从我细佬认识左呢个男既之后,性格就开始有点变了。

我细佬本身就无收入来源,边度来万几蚊借给他?

我细佬为左筹钱借俾呢个男既,竟然去借网贷!

到近日借既钱到期要还,又要给利息,我细佬无钱还,俾人追数!

青年仔无社会经验,俾人打电话来追数吓下距,惊到三魂唔见七魄!

于是逼到距走无路,先同我讲。叫我帮距还钱!!

我知道真系有D火冒三杖,点解距甘无脑随便就借万几蚊俾一个系网上认识既人?

自己无钱~~!!仲上网贷款借给人!他人都唔米蠢个只!!都成10几20岁人咯!点解好似俾人落左“降头”甘?

于是我就质问距,究竟具体系点一回事?

细佬话系网上识左呢个男人,觉得距好好倾诉。

又志趣相投,中意打机。

期间谢某以各种借口,多次问我细佬要钱。

还教我细佬借网贷,给他钱。

到了贷款到期要还钱,还利息,我细佬又无钱还,俾人追数!

于是稳呢个谢某还钱,但系宜家谢某竟然玩失踪!!微信不回,电话不接!人又唔知道去边度稳。

我细佬居然连人地,真正住边度都唔知!

真系唔知道呢男既有咩魔力,好似俾距迷到神魂颠倒甘!!

难道他们.....

全部回复13 显示全部楼层
Ming75 发表于 2018-4-21 22:42:46 | 显示全部楼层

[s:87]

娇7903 发表于 2018-4-22 22:02:08 来自手机 | 显示全部楼层
报警去他家找他父母

Ming75 发表于 2018-4-22 22:59:01 来自手机 | 显示全部楼层
我细佬五踩增城嘞

Ming75 发表于 2018-4-22 22:59:29 来自手机 | 显示全部楼层
娇7903 发表于 2018-4-22 22:02
报警去他家找他父母

我细佬五踩增城嘞

shine 发表于 2018-4-23 08:47:50 | 显示全部楼层
我就觉得奇怪,乜有人会网贷钱出来借俾个三唔识七嘅人,而且仲要对方都系男性。
反正我觉得,如果其中唔系有咩特殊原因,肯定唔会自己网贷出来嘅钱借俾佢。
1、对方可以用自己身份去网贷,点解要用你嘅账号去贷款,然后再转借,甘系咪多此一举?
2、如果如果因为信用而无法进行网贷,甘你更加无理由借钱俾个信用甘差嘅人啦?

934605712 发表于 2018-4-24 10:13:13 | 显示全部楼层
[s:81]

123.12 发表于 2018-4-24 10:18:16 | 显示全部楼层
shine 发表于 2018-4-23 08:47
我就觉得奇怪,乜有人会网贷钱出来借俾个三唔识七嘅人,而且仲要对方都系男性。
反正我觉得,如果其中唔系 ...

[s:81]

九九八十一 发表于 2018-4-24 10:32:50 | 显示全部楼层
[s:122]

1980ygc 发表于 2018-4-24 10:43:23 | 显示全部楼层

你细佬 认识的可能是男同志让他搞上了~~然后帮你细佬 洗脑了~~快强硬 分开他们,打110报警说他让人骗钱了

发表回复