中招!小心增城街头“陷阱”!

晨光 发表于 2018-1-7 23:39:42 | 显示全部楼层 |阅读模式
增城家园网友@就甘咯

前晚开车经过荔城街荔景大道,增城图书馆附近路段,突然碰!碰!两声巨响!

整辆车一沉!坐在车里,人坐在座位上都蹬到飙起来,头顶撞到车顶!一阵剧痛!心肝仔都差D吓坏!!

因为两声巨响是从车的底盘传上来的,当时心想,呢次弊家伙咯!乃野!

拿拿声稳地方靠边停车,当时以为会头破血流!

停左车,睇睇自己个头好彩未流血,但系很痛,后来头部位置肿胀了!

以为撞到乜,走去睇睇,原来系路边有个凹陷!

日头睇翻,底盘受伤,具体伤成点明天开去4S检查下!

想住来家园网发贴提醒大家,原来前几日就有人发帖反映过呢个问题!

呢个陷阱真系害人啊!好彩当时车速都唔算好快!

唔米可能头破血流都单止!!

各位街坊开车经过呢度一定要注意。

呢个凹位近红绿灯,当时因为睇到绿灯倒数,心急过灯....所以。。。

全部回复4 显示全部楼层
joy8887 发表于 2018-1-8 10:25:36 | 显示全部楼层
[s:106]

bb8801163 发表于 2018-1-8 10:48:46 | 显示全部楼层
[s:82][s:82][s:82]  肽油路的特点,一冷一热就变得好脆。 就好容易甩,之后变成一个坑。

[s:82][s:82][s:82][s:82]开汽车的最多车震,震一下。

十次意外九次快。
[s:82][s:82][s:82]

开电动鸡经过附近的朋友要小心,很容易会跌跤哦~~~[s:82][s:82][s:82]

史蒂夫韩 发表于 2018-1-8 19:19:27 | 显示全部楼层
紧要哦

花开堪折直须折 发表于 2018-1-9 21:13:08 | 显示全部楼层
有排都没修复,因为太多了

发表回复