深夜增城街头上演这一幕!

crazy泳 发表于 2018-1-2 05:17:32 来自手机 | 显示全部楼层 |阅读模式
    酒,好多增城街坊都会饮。

有D人好饮得,有D人三杯倒。

有D人会随量,有D人会当水饮!

对于大部分人来讲,饮酒系因为交朋识友、生意应酬,甚至领导要求。

但系有D人系餐餐无酒不欢,饮大两杯就吹到天花龙凤。

酒后失态,可能大家都见唔少。

但系有D人酒后唔单止失态,而且酒后乱来!

当正自己可以打横行甘,六亲不认,亲情朋友去劝酒还要被他打。

都话酒醉三分醒,但呢种人系酒醉发晒癫!

听过唔少,酒后发癫伤人,也有伤自己的!

以前的酒吧、舞厅打架事件,唔少就系因为D人饮大几杯,嗨嗨地,因为小事发生摩擦继而动手,最后甚至搞出人命!!

接下来又临近过年了,各种聚会场合,喝酒少不了。

所以酒唔好随便饮,开车不能饮,不开车都唔可以死饮烂饮!

酒饮过量都会死人嘎!唔米呕吐,醉酒那么简单!

下面呢单嘢,就发生系增城街头!

好似呢条友甘,饮醉酒真系累街坊!

开门见山来讲,咩人你地觉得最讨厌??

我就话最讨厌饮醉酒发酒癫噶人!!元旦凌晨4点,我被几声大大声噶粗口吵醒,…扑……咩都讲晒……

位于增城荔城街菜园中路某宾馆门前,上演下面这一幕!

我屋企住6楼,甘样都听的好清楚,可想而知系几甘大声!!

一开始以为吵架,过10几分钟就走、点知仲没走!我就落床系窗边望。

原来………系醉鬼饮醉酒、D朋友拉佢上车。

讲到呢度就激气有无搞错,几个大男人竟然制服唔到一个醉酒佬??

之后个醉酒佬一直讲粗口、仲冲过去对面马路边商铺,踢人地噶门!!!

期间我听到有玻璃声,之后个醉酒佬又捶又踢一辆停在路边的橙色小车,踢佐几下好大声、我唔知台车有无烂。

反正我就听到佢地朋友话呢个车咩……我霖佢地应该会留翻电话号码卑车主向佢讲对唔住。

结果!到佢地走个时都系无……真系一点都五负责!

由于车牌字好细、望五清楚、 如果橙色车车主发现自己台车真系烂佐可以去稳呢个宾馆噶保安问问琴晚小车噶车牌号 、成个过程持续佐差唔多成个钟!

周围都有街坊行出阳台望,我差点想报警!

你条友饮酒还饮酒、半夜三更仲要系度搞事、周围闯祸、影响周边的居民休息!

个醉酒佬,系一个男的,睇落去20几岁左右。

真系想过甘大个人都五生性、你话呢D甘噶人有咩用?

wechat_upload15148390765a4a9c2443e72

wechat_upload15148390785a4a9c26080e9

wechat_upload15148390785a4a9c26db8f0

wechat_upload15148390805a4a9c28b26b4

wechat_upload15148390825a4a9c2a74aea

wechat_upload15148390835a4a9c2b53487

全部回复6 显示全部楼层
bb8801163 发表于 2018-1-4 22:28:51 | 显示全部楼层
[s:82]

zy104695531 发表于 2018-1-5 13:06:10 | 显示全部楼层
[s:69]的确不好

Lichengdian 发表于 2018-1-5 13:34:47 | 显示全部楼层
[s:122]

昨天的你 发表于 2018-1-5 13:57:39 | 显示全部楼层
[s:81]

bzliusheng12 发表于 2018-1-5 15:39:02 | 显示全部楼层
[s:107]

蔷薇国际销售-- 发表于 2018-1-5 18:02:45 | 显示全部楼层
喝酒要适量,喝多对自己也是不好

发表回复