今日增城民政局隔离2女1男上演“大龙凤”!

晨光 发表于 2017-11-11 23:17:00 | 显示全部楼层 |阅读模式
唔知道几时开始,每年既11月11日被定为所谓的光棍节。

今日2017年光棍节,光棍节又名单身节(单身狗节)。

单身男女都唔中意呢个节日,所以好多单身都为自己定下一个目标。

呢个目标就系,要在下一年的光棍节来临之前,结束单身,找到另一半。

双11除了光棍节外,还是一个外号,疯狂购物日,这天网购的人都在疯狂购物,疯狂到什么程度,调准闹钟,准时秒杀特价品,通宵网购,红着眼疯狂扫货!

然而也有一些增城街坊选择在这个特殊的日子,结束“自由身”,牵手到民政局登记结婚。

今天在增城民政局看到不少街坊前往注册结婚。

看这一对对有情人终成眷属,幸福感满满的。

但系有D年轻人感情生活就一塌糊涂。

一对年轻男女,刚刚从民政局领左结婚证。

走出大门没多远,就被一名女子纠缠上。

事情就这样发生了....

增城家园网友@门爱

今天11月11日“好日子”,朋友登记结婚,叫我去见证。

见证完之后,准备走人。

出门口走无几远,就睇到有2女一男系度“讲数”。

行前一睇,呢个男同另外一个女米系头先刚刚领结婚证个两个!

究竟发生咩事呢。

好奇,又想睇热闹,但又唔敢行甘近。

行远几步,点支烟仔,企系一边睇睇,有乜精彩嘢睇。

2女一男,拉拉扯扯,肯定无好嘢!

听左距地嘈左一阵,基本知道,大概发生乜事。

原来呢个男既刚刚和个女登记结婚,系因为个女既有左。

而半路杀出了个“程咬金”呢个女既,竟然又系个男既女朋友!

而且距比同个男登记个女既,认识男既时间更长,仲话期间为左个男既堕过胎!

可能甘样大家会听到有D复杂。

甘简单D讲。

就系呢个男既一脚踏两船,拖住旧女友(还为他堕过胎),又认识了新女友。

然后新女友大左肚,就同新女友去登记结婚,而旧女友又唔知点解会知道距地今日来登记嘎,于是走来稳个男既算账。

甘既男人真系够渣!!

最后听到个男既同距旧女友讲一句,我妈话你落过仔,惊你无得生!唔赞成我地系埋一齐!

然后个女既,哭住甘讲,我当初落仔都系为左你,当初有左你BB,系你话唔想要BB甘快,无经济基础!生出来养唔起!宜家来怪我?

听到呢度,我真系想走前去打个渣男一锅。

甘唔负责既男人,只会推卸责任既男人,真系好过份!

系度提醒各位女生们,身体系你自己噶,如果你自己都唔好好爱护自己,无人会可怜你!!

全部回复30 显示全部楼层
胡某丶 发表于 2017-11-12 09:06:52 | 显示全部楼层
[s:69]

九九八十一 发表于 2017-11-12 09:26:31 | 显示全部楼层
[s:118]

a773263126 发表于 2017-11-12 09:50:34 来自手机 | 显示全部楼层
正人渣

huang020 发表于 2017-11-12 10:05:56 | 显示全部楼层
找个老实人埋单吧[s:92]

中国世汇 发表于 2017-11-12 10:12:57 | 显示全部楼层
你好

zcys134 发表于 2017-11-12 11:02:59 | 显示全部楼层
甘就扑街咯

long123 发表于 2017-11-12 11:59:52 | 显示全部楼层
算啦,听啊妈话的男仔,到时还是家吵屋比。。吾稼好过稼。。到时个结婚还是会出去找女人。

︷尛刺猬▽ 发表于 2017-11-12 13:30:24 | 显示全部楼层
渣男

广州增城 发表于 2017-11-12 14:09:11 | 显示全部楼层
咁不负责任,不要算了

发表回复