[供求信息] 现在就是增城的现状,看完要好好打算了

徐云梦 发表于 2017-8-16 16:19:11 | 显示全部楼层 |阅读模式
    对于出黎做野一段时间噶我地来说,宜家都会存一滴零钱彩银行或者自己玩下股票之类噶野挣滴外快。毕竟宜家唔似刚做野噶时候,一出工资过几天就见底咯,反应过来钱都唔知去佐边?如果系出去住噶话,除去房租水电日常开销,有时同埋朋友出去饮野食下宵夜,冇话省钱了,一个月落来没负资产就算笑死咯。

加上宜家房价贵到顶唔顺,有人欢喜有人愁,增城人均工资冇上去,房价就食佐火药锦啊飙到顶,到佐我地要结婚买屋,直情死都死唔始。

虽然宜家买唔起屋,但是宜家唔打算好,冇可能以后结婚了去租屋怕?如果你话系独生子女锦啊,仲可以开始同老豆老母一起住紧先,先唔讲有米拗狡后面再打算;如果你有兄弟姐妹锦啊,难道你结佐婚仲起住?到时有米唔开心噶事,早见出,晚见返,面佐佐锦啊。

所以宜家我地都要打算好自己将来,就算自己屋企有钱,可以帮你买间屋俾你或者系帮你俾首付,有间屋都仲好滴,但系你真系成世都靠屋企人?如果系只有佐首付咧?按增城宜家新楼盘均价1.6万一个平方来计,3房1厅噶屋都去到100平方,首付3成去到48万,其次就系20年噶还款每个月都去到7300蚊左右,简单滴来讲2个人结婚后一个月工资冇接近1.6W蚊,彩冇屋企人支持噶情况下,仔都生唔起,幼儿园一期就要差不多6000到8000蚊,如果冇时间仲要上托儿所,每个月托儿所个道都要成千蚊,算埋你日常开销、每年噶汽车维护保险加上细路仔容易发烧感冒滴野去医院睇病个滴钱,两公婆月入冇锦多简直难顶,虽然话就系幼儿园几年难搞,过佐就轻松好多了,问题就系个几年都过唔到咧!宜个仲系一个细路仔,如果生两个,选择狗带了。

如果宜家真系有少少钱锦啊,去买屋又买唔起,放起银行,利息低都鬼锦啊!几万蚊一年落来先有个几百蚊左右。如果自己有本事噶话,自己同朋友夹份开间店锦啊都好,但系好似我朋友锦啊,做木门生意,自己除开水电开销租金运费,自己工资仲冇员工多,有时滴客户噶数又难追,情愿收少滴都叫客户先填返条数来先,有时淡季难做时仲要亏滴钱交租金。

当然自己去玩下股票外汇都可以,只不过就怕唔识点玩,加上自己玩收集噶数据有限容易跟风亏本;如果交俾理财公司去做单,到时挣佐又要分钱,锦都冇咩所谓;但系输佐,公司能补一半翻来都算偷笑了,简直唔值得!有好多都系挣佐分钱,亏佐理都唔理你!

好似我宜家就系做外汇理财的,A滴情况都见得多,好少公司会同你签订风险协议,就算有一般来讲最多都系去到5成。

宜家我地公司同客户签风险协议去到7成,简单滴来讲,就算全部亏冇佐,我地公司赔返7成俾你,而且挣佐钱我地公司到唔瓜分你噶利润,因为你彩我地公司代理葛平台注册,到时你账户每成交一手平台都会俾返我地提成,所以我地可以做到唔瓜分你利润。就单单A两个好处,彩增城来讲冇几个做得到噶!而且睇翻我地公司往期2年噶客户,2015年一直跟单做到宜家,月盈利都去到8%左右,相对来讲都稳定,至于佢做米会放锦久?早彩1年前已经摞返本金了,剩返滴都系挣噶,既然有钱挣当然放久滴。

以上所有都系真话,包括所有数据,特别系结婚个条数,认真算一下俾我预想仲要摞命。(如果不信可以自己算下,每个月水电600、伙食1500、奶粉加尿布1000、房屋月供7300、托儿所加家教1000、一年汽车年检加维护加保险加油费18000、幼儿园6500左右1期、A滴仲系冇算细路仔发烧感冒去医院之类葛野。)

至于我地公司彩增城财政局斜对面,莲园西路55号

以上就系我想讲噶,如果有兴趣想了解噶都可以过来了解下。

增创投资      小徐    电话15920541566  和微信同步的。

最后说声多谢各位!以下是公司的地图

全部回复5 显示全部楼层
增城二少 发表于 2017-8-16 17:22:19 | 显示全部楼层
想发达什么?

徐云梦 发表于 2017-8-17 14:21:39 | 显示全部楼层

这难道不是现在增城的现状?房价上去了,人均根本没什么变化,这年头不搞点投资楼盘股市或理财外汇之类的,以后各方面经济的压死你。现在房价是稳住了,可会降下来么?能降多少?迟早都会向广州那边的房价看齐,现在就算玩玩外汇什么的,只要能保证最后的风险都值得去试试留条后路。

增城二少 发表于 2017-8-18 11:04:55 | 显示全部楼层
徐云梦 发表于 2017-8-17 14:21
这难道不是现在增城的现状?房价上去了,人均根本没什么变化,这年头不搞点投资楼盘股市或理财外汇之类的 ...

开源 节流 风控 投资 自己去恒量

!!!69 发表于 2017-10-6 16:20:34 | 显示全部楼层
[s:122]

hello11 发表于 2017-10-19 21:43:13 | 显示全部楼层
风险跟回报是正比的,不是说投资了就能赚钱。

发表回复