女仔人家~一窍不通~跪求行业大神答案~~

婷婷兒 发表于 2013-10-3 10:16:07 | 显示全部楼层 |阅读模式
件事就系甘既~。我想买手机。。
大家都知道小米机红米价钱便到飞起啦~抢先799~。我好想知道,如此性价比高既手机,有冇朋友自己用紧~部机好唔好用呀?!等住8号12点去抢~~。。但。。我一同学由红米出来就抢,每次去抢都抢唔到。。边个有冇什么技巧可以抢到啊!还是纯粹靠RP~~~另外那个小米2A 1499蚊既手机又好唔好呀。。

另外呢,我本来霖住买台2手苹果用下既。宜家I5c、I5s都出来了,市场价2手I4,I4s既价钱去到边?就一个原装既,或者系翻新中壳既,但块板绝对系要没整过冇问题果种喔~。要无锁的喔~。求大神回答~!

我呢,穷人家一枚。所以呢,需要大家推荐些性价比高,又好用的机子,好简单既,安卓机系统去到4.2,最起码都4.0上了。屏幕唔好话太细果种,最紧要系摄像头像素高~女仔喜欢自拍的嘛。。。

跪求~~~~~~~回答~~~~~~~~~我想知道的问题~~~~~~~~
在此~~~~~~~谢谢大家了~~~~~~~~~~~谢谢~~~~~~~~~

全部回复21 显示全部楼层
香翅哥 发表于 2013-10-3 10:19:23 | 显示全部楼层
[s:69]

婷婷兒 发表于 2013-10-3 10:20:09 | 显示全部楼层
香翅哥 发表于 2013-10-3 10:19

[s:124]

降龙十八脚 发表于 2013-10-3 10:22:31 | 显示全部楼层

额,我依架都想换手机,但小米真的不要考虑!!一分钱一分货!~~你买2手4S都可以,但一定要识人买咯[s:126] 2手4S都要3000左右吧!~~~一定要问清楚系米越狱左架!

婷婷兒 发表于 2013-10-3 10:26:08 | 显示全部楼层
降龙十八脚 发表于 2013-10-3 10:22
额,我依架都想换手机,但小米真的不要考虑!!一分钱一分货!~~你买2手4S都可以,但一定要识人买咯

2手I4  同2手4S既价钱去到边呀宜家。。

降龙十八脚 发表于 2013-10-3 10:27:33 | 显示全部楼层
婷婷兒 发表于 2013-10-3 10:26
2手I4  同2手4S既价钱去到边呀宜家。。

I4唔知!!太久咯,,要买就买4S拉·~4S新机3700左右~~旧架最多都系便宜1000蚊

猥琐佬 发表于 2013-10-3 10:31:53 | 显示全部楼层
[s:122]我觉得799贵到飞起呢.....想抢好简单,揸住把刀,见到边个用红米噶行过去队距一刀就得啦[s:83]

婷婷兒 发表于 2013-10-3 10:38:59 | 显示全部楼层
猥琐佬 发表于 2013-10-3 10:31
我觉得799贵到飞起呢.....想抢好简单,揸住把刀,见到边个用红米噶行过去队距一刀就得啦

唔好笑。

婷婷兒 发表于 2013-10-3 10:39:25 | 显示全部楼层
降龙十八脚 发表于 2013-10-3 10:27
I4唔知!!太久咯,,要买就买4S拉·~4S新机3700左右~~旧架最多都系便宜1000蚊

好吧。

珊珊Sharon 发表于 2013-10-3 11:01:48 | 显示全部楼层
支持国产,支持中兴

发表回复